oaednews

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας μήνυσε τον Δένδια


Μήνυση "πολιτικού χαρακτήρα" κατά του βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Νίκου Δένδια, κατέθεσε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Τόμπρος με αφορμή δηλώσεις του πρώτου ότι σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξει κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
Ο κ. Τόμπρος ανέφερε ότι...
 η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι πολιτική και δεν στοχεύει στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Όπως είπε, αποτελεί αντίδραση στην προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι ψηφοφόροι και να αλλάξουν τις επιλογές τους ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Η δήλωση του Τάσου Τόμπρου αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα, καταθέσαμε μήνυση στην Εισαγγελία της Κέρκυρας κατά του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Ιουνίου θα οδηγήσει την επόμενη ημέρα σε κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με αβέβαιο ακόμα και το άνοιγμα των τραπεζών.
Η πράξη μας είναι καθαρά πολιτική και δεν στοχεύει καθόλου στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Για αυτό και περιμέναμε να περάσει ο χρόνος που αφορά στη διαδικασία του αυτοφώρου, εξ αιτίας του οποίου ο κ. Δένδιας θα μπορούσε να είχε συλληφθεί. Οι απαράδεκτες δηλώσεις του κυρίου Δένδια στοχεύουν στην κατατρομοκράτηση του κερκυραϊκού λαού εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου και παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο το οποίο πάρα πολύ καλά γνωρίζει.
Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό στις 17 Ιουνίου να τιμωρήσει τη Ν.Δ. μιας και αυτή και ο κ. Δένδιας δεν δικαιούνται να δείχνουν το δάκτυλο στο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας, αφού οι ίδιοι μαζί με το ΠΑΣΟΚ την έφεραν σε αυτά τα χάλια. Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να αντισταθεί στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που δημιουργείται και στις 17 Ιουνίου να ολοκληρώσει το μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 του Μάη, ώστε να έχουμε για πρώτη φορά μεταπολεμικά, κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα μας, μιας κυβέρνησης αντάξια μιας Ελλάδας της εθνικής κυριαρχίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πραγματικής δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

20 σχόλια:

  1. ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΑΝΑΡΧΙΚΟΝΣΕΡΒΟΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΗΠΟΛΗΠΤΟ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟ Κ.ΔΕΝΔΙΑ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΜΙΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΙΤΙΚΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ.1)ΕΝΩ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ 2)ΕΝΩ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΕΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΚΑΣΤΡΩΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ 3)ΕΝΩ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ.ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ,ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΝΑ ΓΚΑΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΕΣ. ΤΟ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ ΤΣΙΠΡΑΚΙ ΤΑΧΕΙ ΣΚΕΦΘΕΙ ΟΛΑ.ΑΝ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟ ΨΗΦΙΑ...ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ <> ΚΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ << ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΚΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ>> ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΩΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολοι πρεπει να ψηφισουμε ΣΥΡΙΖΑ ή ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να έχει πλάκα έτσι κι αλλιώς ίδιοι είναι τους ενδιαφέρει το μπαχαλο, θα πλακόνονται και μες στη βουλή, με πραγματικά πυρά!!Να σοβαρευτούμε συνάδελφοι αυτή τη στιγμή μόνο η ΝΔ μπορέι να μας εξασφαλίσει τα βασικά αγαθά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ, ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΤΕ, ΞΥΠΝΑΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ: ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ,ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΝΙΣΑΦΙ

      Διαγραφή
    2. ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ Η ΝΔ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ; ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ. ΕΝΑ ΨΩΜΑΚΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΡΟΑΥΛΙΣΜΟ. ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ; ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΠΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΞ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΤΑGE ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ..... ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΝΔ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΟΡΙΔΙ (ΤΟΝ ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟ), ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΤΗ ΝΤΟΡΟΥΛΑ ΙΣΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΑ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
      ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ;

      ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΑΠΑΣΤΡΟΥΜΦ

      Διαγραφή
    3. Ξεχνάς ότι επί ΝΔ είχε φτάσει η κάθε θείτσα ΔΕ να παίρνει 2000€ λες και ήταν κανά στέλεχος καριέρας σε πολυεθνική.
      Και ότι μονιμοποιήθηκαν ένα κάρο συμβασιούχοι άνευ πτυχίου ή με άσχετο πτυχίο όλων των πολιτικών αποχρώσεων.
      Σε όλα αυτά η αριστερά συναινούσε και υπερθεμάτιζε (100.000 προσλήψεις, μονιμοποιήσεις των πάντων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις κτλ). Μέρος του προβλήματος ήταν, όχι της λύσης. Και από ότι φαίνεται τέτοια παραμένει.

      Διαγραφή
  3. Γιατί συνάδελφοι, δεν είναι η Μόνιμη διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ που διαλύει κάθε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας; δεν είναι αυτοί που έκαψαν την αθήνα; δεν είναι αυτοί που πετάνε τα γιαουρτια στους πολιτικούς, σε όλους τους πολιτικούς δημιουργόντας ισοπέδωση και απαξίωση. Ναι το λέω και θα το λεω και θα το γράφω, η μόνη σοβαρή πολιτική δυναμη είναι η ΝΔ, και στις εκλογές θα το αποδείξει, ο κόσμος καταλαβάινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ. ΔΥΣΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΝΩΡΙΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΧΡΗΖΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ. ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΑΧΙΦ (ΑΤΟΜΟ ΧΡΗΖΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ).

      Π Ε Ρ Α Σ Τ Ι Κ Α

      ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΑΠΑΣΤΡΟΥΜΦ

      Διαγραφή
  4. Α και κάτι ακόμα, αφήστε τους χαρακτηρισμούς και αν θέλετε να αντιπαρατεθούμε σε απόψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δικαιωμα σου να ψηφισεις Ν.Δ. Δικαιωμα σου να κανεις χαρακιρι αλλα δεν ειναι δικαιωμα σου αν κυβερνησετε παρεα με το ΠΑΣΟΚ(ευτυχως θα χασετε πανηγυρικα γιατι το ποαταμι δεν γυριζει πισω)να μην παραιτηθεις απο την ανωνυμια σου και επωνυμα να μπεις πρωτος στη λιστα των απολυσεων.Δεν ειναι δικαιωμα σου να κρατας το μισθο σου(361 ευρω και πολλα σου ειναι και τα υπολοιπα στους ανεργους για αναπληρωση του κομμενου επιδοματος).Αν εχεις σπιτι δεν ειναι δικαιωμα σου να το κρατας αλλα πρεπει να το ανταλλαξεις με το υποθηκευμενο της φιλης μου της Δημητρας που αδυνατει να πληρωνει το δανειο λογω μειωσης του μισθου της(δημοσιος υππαλληλος με ενα παιδι φοιτοιτη-γκαρσον των 150 μηνιαια και ενα παιδι 32 ετων με μεταπτυχιακο και απολυμενο ανεργο εδω και δυο χρονια.)Και αποτι καταλαβαινεις συναδελφε(ισσα) ο καταλογος των ειναι μακρυς. Περιμεν ω την αντιπαραθεση αλλοιως με τις φθηνες ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΣΥΡΙΖΑ που θαλεγε κι ο Λαζοπουλος θα επιβεβαιωθει ο ΠΑΠΑΣΤΡΟΥΜΦ περι ΑΧΙΦ ασε που αν συνεχισετε ετσι θα επιβεβαιωθει κι ο νεοφιλελευθερος Ανδριανοπουλος οτι δουλευετε για την αυτοδυναμια του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είμαι ο ανωτέρω που αναφέρθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή αλλά το σημείωμά σου μου δημιούργησε μερικές απορίες:
    Είναι μήπως δικαίωμά μου να συνεχίσω να λαμβάνω το μισθό μου σε ευρώ ενόσω εσύ θα πληρώνεσαι σε δραχμές και θα παίρνεις τα μισά από ότι σήμερα μετά την υποτίμηση?
    Είναι δικαίωμά μου να σηκώνω ελεύθερα τις καταθέσεις μου από την τράπεζα ενόσω τις δικές σου θα τις "αξιοποιεί" ο Στρατούλης?
    Είναι δικαίωμά μου να πληρώνω μόνο τα 200€ της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (20.000*1%) όταν εσύ θα πληρώνεις τα εξαπλάσια της εισφοράς του Γλέζου (100 ευρώ ανά μήνα ήτοι 1200€)?
    Γίνεται το μαγαζί που δουλεύει ο γιος της φίλης μου να μην πληρώσει την εισφορά 1% επί του τζίρου του Μηλιού και να μην κλείσει αφήνοντας άνεργους τους υπαλλήλους του?
    Σε τελική ανάλυση γίνεται άραγε να μειωθεί το έλλειμμα χωρίς να ληφθούν μέτρα? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!! Και μόλις πιέστηκε λιγάκι η αριστερά το παραδέχτηκε. Γιατί όσο ήταν ένα μικρό κόμμα αντιπολίτευσης υπερθεμάτιζε ότι Λεφτά Υπάρχουν...
    Τέλος, πιστεύει κάποιος ότι μια όψιμη αντιμνημονιακή ψήφος εξιλεώνει και απαλλάσσει από τις ευθύνες τους όσους επί 35 ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τους έδιναν άνω του 85% συνοδεύοντάς το συχνά με φανατισμό, ρουσφέτια και πολύχρωμες σημαιούλες? Και λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας το είπαν σε όλους τους τόνους.Αρχισαν να το κάνουν πράξη με την "εφεδρεία".Θέλουν να μας απολύσουν.Απλά και όμορφα.Να μας δώσουν ένα ψίχουλο αποζημίωσης και να μας απολύσουν.Εχουμε την ευκαιρία να τους σταματήσουμε.Τι περισσότερο από την απόλυση , μπορεί να μας τρομάξει ? Ακόμα και η χρεοκοπία του κράτους (αν ποτέ συμβεί αυτό),δεν θα είναι για πάντα.Η απόλυση όμως θα είναι για πάντα.Οριστική και αμετάκλητη.Ας ψηφίσουμε όλοι αυτόν που ΔΕΝ θα μας απολύσει.Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς, θα σου βρει δουλειά ο ΟΑΕΔ! (black humor)
      Αλήθεια, τέτοια λέτε και στην εξατομικευμένη στους ανέργους? Ότι η απόλυσή τους θα είναι για πάντα? Ότι θα είναι οριστικά και αμετάκλητα άνεργοι?

      Είναι γεγονός, πάντως, πως ανέκαθεν οι ψηφοφόροι επέλεγαν με βάση το προσωπικό τους συμφέρον και μόνον: 35 χρόνια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να προσληφθούν, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ για να μην απολυθούν...

      Αν όμως ψηφίσουν με ένα αντίστοιχο σκεπτικό και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα (λιγότεροι ΔΥ-> λιγότεροι φόροι->αυξημένη ανταγωνιστικότητα->λιγότερες απολύσεις) τότε θα πάρει την πλειοψηφία αυτός που θα απολύσει τους ΔΥ! Ίσως ο ατομισμός να μην μας συμφέρει τελικά...

      Διαγραφή
  8. ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ν.Δ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΤΩΝ PAPER ΜΙΧΕΛΑΚΗ(ΛΕΣ ΝΑΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΕΞΑΠΟΔΩ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ?).ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΒΟΡΙΔΗ,ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ,ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Η ΝΔ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ ΛΑΘΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ Π.Χ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ,ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΛΗΘΩΡΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ,ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ,ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ,Κ.Λ.Π ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΝΔ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΓΑΛΑΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ Η ΕΦΕΔΡΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΝΤΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!(ΒΛ. ΤΑ 18 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ)...ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο "παραπάνω" καχύποπτε συνάδελφε , ΔΕΝ λέει πουθενά να ψηφίσουμε ΝΔ.Μάλλον το αντίθετο λέει.πολύ θα ήθελε ο "παραπάνω" να μας πεις από ποια λέξη ή φράση του προκύπτει οτι παροτρύνει να ψηφίσουμε ΝΔ.
    Ο... "παραπάνω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Είναι δικαίωμά μου να σηκώνω ελεύθερα τις καταθέσεις μου από την τράπεζα ενόσω τις δικές σου θα τις "αξιοποιεί" ο Στρατούλης?"

    ΝΟΜΙΖΕΙΣ...........ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΟΥ. ΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΤΡΕΛΛΑ ΤΩΡΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει δηλαδή τεθεί πλαφόν στις αναλήψεις και μας το κρατάνε μυστικό? Μπορείς να το εξηγήσεις λιγάκι για να το καταλάβουμε και εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι...

      Διαγραφή
    2. ΕΚΠΟΙΖΩ: Αυθαίρετες παρακρατήσεις μισθών και συντάξεων από τράπεζες
      Αυθαίρετα παρακρατούν μισθούς και συντάξεις οι τράπεζες, σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες που έχει λάβει η Ένωση καταναλωτών Ποιότητα Ζωής - ΕΚΠΟΙΖΩ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η τράπεζα παρακρατεί μέρος ή ολόκληρη τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη για την εξόφληση... ληξιπρόθεσμων οφειλών και δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες έχουν δει τα εισοδήματά τους να κατακρημνίζονται, ενώ ολόκληρες οικογένειες συχνά επιβιώνουν με έναν μισθό. «Οι τράπεζες, εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, φτάνουν να παραβιάζουν το ακατάσχετο των μισθών και συντάξεων, καθώς έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα παντελώς αυθαίρετων παρακρατήσεων» όπως σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ.

      Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι ακόμα και στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει δώσει πάγια εντολή ή έχει εκχωρήσει, αν είναι δημόσιος υπάλληλος, μέρος της μισθοδοσίας του στην τράπεζα, έχει δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να την ανακαλέσει.

      Η ΕΚΠΟΙΖΩ υπενθυμίζει ότι έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της και διανέμει στα γραφεία της σχετικό υπόδειγμα ανάκλησης της εκχώρησης ή εντολής, την οποία καλούνται να συμπληρώσουν όσοι επιθυμούν τη διακοπή της παρακράτησης από τη μισθοδοσία τους.

      «Οι παράνομες πρακτικές όμως δε σταματούν εδώ. Η Εθνική Τράπεζα αφού ακύρωσε αυθαίρετα και μονομερώς τις χρεωστικές τους κάρτες που ήταν συνδεδεμένες με λογαριασμούς μισθοδοσίας, τώρα προβαίνει σε έκδοση νέου βιβλιαρίου για τον λογαριασμό αυτό στο οποίο αναγράφεται στην πρώτη σελίδα μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία ότι ο δικαιούχος ανήκει στους πελάτες με δικαστικό συμβιβασμό» όπως αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ και εξηγεί ότι η επίτευξη δικαστικού συμβιβασμού μέσω του Ν. 3869/2010 δεν είναι απλώς δικαίωμα του οφειλέτη αλλά ταυτόχρονα συνιστά προσωπικό δεδομένο και αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητάς του.

      Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραβιάζουν τα παραπάνω δικαιώματα των δανειοληπτών.

      Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

      Διαγραφή
  11. Στις 18 Σοσιαλισμό…

    Μιας και έγινε αναφορά σε προγραμματικές διακηρύξεις καλό είναι να έχουμε υπόψη μας πως ότι σήμερα εντέχνως πλασάρεται ως «νέο» έχει ήδη εφαρμοστεί και αποτύχει.

    1981. Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο Λαός στην εξουσία... Τσάρος της Οικονομίας ο προτεινόμενος σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ για υπηρεσιακός πρωθυπουργός Γεράσιμος Αρσένης. Επικεφαλής στο ΚΕΠΕ η σημερινή συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ Λούκα Κατσέλη η οποία και συντάσσει το φιλόδοξο Πενταετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΚΕΠΕ. Η οικονομική πολιτική που ακολουθείται είναι το όνειρο του κάθε σύγχρονου ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ: υπέρογκη αύξηση των κρατικών δαπανών, άφθονοι διορισμοί στο Δημόσιο χωρίς εξετάσεις, πλήρως ελεγχόμενο από το κράτος τραπεζικό σύστημα, 100% κρατικές όλες οι ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Ολυμπιακή, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΟΛΠ, ΟΛΘ κτλ) και μάλιστα «κοινωνικοποιημένες» (με τη συμμετοχή δηλαδή των συνδικαλιστών στη διοίκηση), κρατικοποίηση και των λίγων επιχειρήσεων που είχαν παραμείνει μέχρι τότε ιδιωτικές (Πειραϊκή-Πατραϊκή, ΑΓΕΤ-Ηρακλής, ΠΥΡΚΑΛ, Αθηναϊκή Χαρτοποιία, ΕΛΙΝΤΑ, ΜΙΝΙΟΝ κτλ) μέσω του αλήστου μνήμης Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (που δεν ανασυγκρότησε και τίποτα αλλά δεν πειράζει… Την υγειά μας να ‘χουμε. Άλλωστε, Λεφτά Υπάρχουν!).

    Αποτελέσματα? Υποτίμηση της δραχμής το 1983, νέα υποτίμηση και παρ’ ολίγον χρεωκοπία το 1985 (αποφεύχθηκε με δάνειο από την Κοινότητα…) και το πρώτο σταθεροποιητικό πρόγραμμα Σημίτη 1985-1987 καθίσταται αναγκαίο (παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες για «ακόμα καλύτερες μέρες»). Παράλληλα, η οικονομία παρουσίαζε χαμηλούς, σχεδόν μηδενικούς, ρυθμούς ανάπτυξης καθόλη τη δεκαετία, μεγάλα ελλείμματα, συνεχή αύξηση του δημοσίου χρέους (σχεδόν τετραπλασιασμό), έντονη αποβιομηχάνιση και μεγάλο πληθωρισμό.

    Ιστορικό δίδαγμα? Από ότι φαίνεται κανένα! Ή μάλλον, όπως λέγεται περιπαικτικά, «αν κάτι μας διδάσκει η Ιστορία είναι το ότι δεν διδασκόμαστε από αυτήν»! Υπάρχει φυσικά και η ελπίδα πως ο Στρατούλης, ο Γλέζος, η Δούρου και τα άλλα παιδιά θα επιτύχουν εκεί όπου απέτυχε ο Αντρέας…

    Βέβαια, τα τρέχοντα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον τόσο δυσεπίλυτα που ενδεχομένως καμία κυβέρνηση να μην μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Είναι όμως διαφορετικό να αποδειχτεί αναπόφευκτη η κατάρρευση και άλλο να την επιλέξουμε οικειοθελώς! Από ότι φαίνεται όμως οι παλαιότεροι θέλουν να ξαναθυμηθούν τα νιάτα τους και οι νεότεροι να ζήσουν «της γενιάς τους τα Πολυτεχνεία»…

    Υ.Γ. Δεν διάβασα τίποτα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά της ΑΤΑ (Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής για όσους ξεχνάνε τα αρχικά). Με την επιστροφή όμως στη δραχμή και τον πληθωρισμό στο 20% (και βάλε) είμαι σίγουρος πως η ΑΤΑ θα αποτελέσει βασικό αίτημα του εργατικού κινήματος τα επόμενα χρόνια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφού γνωρίζεται όλοι σας, πολύ καλά μάλιστα, την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τι ακριβώς θα κάνει και πως θα τα κάνει, τότε δώστε μας και 6 νούμερα του ΛΟΤΤΟ μιας και μπορείται να τα προβλέψετε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψηφιζω , αυτους (ΝΔ ΠΑΣΟΚ ) που θελουν να με απολυσουν ΠΟΤΕ ! Δεν θα παω και μονος μου να βαλω τον λαιμο μου στην λαιμητομο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή