oaednews

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μετά τις εκλογές η αξιολόγηση του προσωπικού

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012 θα επωμιστεί το βάρος της αξιολόγησης του προσωπικού του Δημοσίου μέσω της οποίας θα προκύψουν και οι 150.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων ως το τέλος του 2015.



Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παύλος Αποστολίδης, ο οποίος συνταντήθηκε την Τρίτη με τα μέλη των επιτροπών αξιολόγησης των δομών έξι υπουργείων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι «επιθυμία μου είναι να δώσουμε τη συνέχεια που χρειάζεται προκειμένου να μην πέσουμε έξω στα χρονοδιαγράμματα. Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση προσωπικού, είναι κάτι που θα ακολουθήσει την αξιολόγηση των δομών και πολύ φοβάμαι ότι εμείς ως κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου, δεν έχουμε τον καιρό ούτε καν να το ξεκινήσουμε».

Ο κ. Αποστολίδης έκανε γνωστό ότι έληξε η πρώτη φάση της αξιολόγησης με την υποβολή της έκθεσης αξιολόγησης των δομών για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Κρίναμε σκόπιμο», υπογράμμισε, «να καλέσουμε τις τέσσερις νέες επιτροπές αξιολόγησης των δομών, των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Υποδομών, προκειμένου να ενημερωθούν για την μεθοδολογία της αξιολόγησης που προηγήθηκε στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος για να ξεκινήσουν το δικό τους έργο».

«Σκοπός της αξιολόγησης των δομών είναι η καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου, η αποφυγή συναρμοδιοτήτων, η αποτελεσματικότητα, η ευελιξία και βέβαια, η μείωση της δαπάνης. Ο χρονικός στόχος που έχει τεθεί είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις δομών για όλα τα Υπουργεία, μέχρι το τέλος του 2012», κατέληξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμσιης.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=459885

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου