oaednews

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Επενδύουμε στους νεους

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας).
Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, εργοδοτικούς φορείς, επιμελητήρια, διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων. Στόχος είναι να αναδείξει δράσεις και πρωτοβουλίες σχετικά με θέματα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων ενισχύοντας την απασχολησιμότητα των νέων. Συγκεκριμένα στοχεύει στην ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις δυνατότητες που τους προσφέρονται για την απασχόληση Ευρωπαίων φοιτητών για πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος Erasmus και για ένταξη στην αγορά εργασίας των αποφοίτων της δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και ανώτατης εκπαίδευσης μέσω του προγράμματος Leonardo da Vinci.
Νέες δεξιότητες, καινοτόμες ιδέες, νέα πεδία ανάπτυξης δραστηριοτήτων με ευρωπαϊκή προοπτική, νέες αντιλήψεις, δυνατότητα εντοπισμού μελλοντικών εργαζομένων, ενίσχυση της εξωστρέφειας, αύξηση της παραγωγικότητας αποτελούν ορισμένα από τα οφέλη που προσφέρονται στις επιχειρήσεις, μέσα από την υποδοχή φοιτητών/αποφοίτων από ξένες χώρες για πρακτική άσκηση.
Ταυτόχρονα, οι νέοι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία μέσω της πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη με στόχο την ομαλή μετάβαση από το στάδιο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στο στάδιο της εξεύρεσης μιας πρώτης καλής θέσης εργασίας. Κατά την πρακτική τους άσκηση οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τις δεξιότητες τους, να αφομοιώσουν και να εφαρμόσουν δημιουργικά την επιστημονική γνώση, να αναπτύξουν επαγγελματική συνείδηση στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο εργασίας.  
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερηαλλά απαιτείταιεγγραφή.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στη διεύθυνση:http://www.ekt.gr/events/live
Το βίντεο της εκδήλωσης θα αναρτηθεί στη σελίδα:http://www.ekt.gr/news/events/ekt/videos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου