oaednews

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι υπάλληλοι του Δημοσίου γλιτώνουν μειώσεις αποδοχών

Γλιτώνουν τις νέες μειώσεις αποδοχών που θα άρχιζαν να τρέχουν από την 1η Νοεμβρίου οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί , οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του Δημοσίου οι οποίοι λάμβαναν  υψηλά επιδόματα πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου για όσους υπαλλήλους η εφαρμογή του οδηγούσε σε μειώσεις αποδοχών άνω από το 25%, το ποσοστό πάνω από το όριο αυτό θα περικόπτονταν σε τρεις ισόποσες δόσεις.
Δηλαδή το 1/3 του υπερβάλλοντος ποσοστού θα περικόπτονταν την 1η Νοεμβρίου 2012 , το υπόλοιπο 1/3 την 1η Νοεμβρίου 2013 και το τελευταίο μέρος του την 1η Νοεμβρίου 2014.
Όμως με χθεσινή διάταξη που περιλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται ότι αναστέλλεται η επιπλέον μείωση έως ότου το Δημόσιο είναι σε θέση να δώσει στους υπαλλήλους Κίνητρο Επίτευξης Στόχων.

1 σχόλιο:

  1. ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΧΘΕΣ ΟΤΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΠΟΥ ΣΦΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΔΩΣΤΟΥΣ Κ ΤΑ ΔΩΡΑ...ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ.... ΑΙΣΧΟΣ-ΑΛΗΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή