oaednews

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν Συμβουλευτική Υποστήριξη σε επιχειρήσεις από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ

Ένα ενδιαφέρον και χρήσιμο Πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις, δεδομένης και της υπάρχουσας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ξεκίνησε στις 3 Ιουλίου 2012 από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ.

Το Πρόγραμμα αφορά Δωρεάν “Συμβουλευτική Υποστήριξη” σε Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, πάνω σε 16 θεματικά πεδία τα οποία θα βρείτε παρακάτω.
Σύμφωνα με το ΙΜΕ εκτιμάται ότι κατά το τρέχον έτος θα ωφεληθούν περίπου 175 πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, ενώ τα 2 επόμενα έτη (έως το 2015) θα ωφεληθούν περίπου 860 επιχειρήσεις πανελλαδικά.
Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού “Δικτύου Επιχειρηματικότητας”, με βασική επιδίωξη να δημιουργηθεί μια δομή παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης μέσω εξειδικευμένων συμβούλων, στοχευμένη στις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, μέσω του Δικτύου Επιχειρηματικότητας θα παρέχονται εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα αφορούν αρχικά την διάγνωση των αναγκών και στην συνέχεια την παροχή συμβουλευτικής υπηρεσίας με βάση το πρόβλημα της επιχείρησης.
Τα θεματικά πεδία στα οποία εκτείνεται η συμβουλευτική υποστήριξη έχουν καθοριστεί μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την διερεύνηση και την ανάδειξη των αναγκών των μικρών επιχειρήσεων του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας.
Τα θεματικά πεδία στα οποία εντάσσεται η συμβουλευτική υποστήριξη είναι τα εξής:
  1. Χρηματοοικονομική και λογιστική διαχείριση
  2. Χρηματοδότηση / αναχρηματοδότηση / βελτίωση όρων δανεισμού
  3. Αποτίμηση / εξαγορά επιχειρήσεων
  4. Μελέτη βιωσιμότητας
  5. Βελτίωση του πλαισίου οργάνωσης και διοίκησης της επιχείρησης
  6. Σχεδιασμός / αξιολόγηση / υποστήριξη της υλοποίησης επιχειρηματικών σχεδίων*
  7. Δικτύωση επιχειρήσεων
  8. Υποστήριξη στη διαδοχή / μεταβίβαση της επιχείρησης
  9. Προώθηση πωλήσεων – Σύνταξη σχεδίου μάρκετινγκ
  10. Μελέτη αγοράς – προοπτικών του κλάδου
  11. Μελέτη ανταγωνισμού
  12. Εκπαίδευση, κατάρτιση, διαχείριση, ανάπτυξη και αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού
  13. Ασφάλεια και υγιεινή στο χώρο εργασίας
  14. Ποιότητα (HACCP, ISO κλπ)
  15. Σχεδιασμός και ανάπτυξη συστημάτων πληροφορικής – Αξιοποίηση / Χρήση των Νέων Τεχνολογιών
  16. Ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας
Προϋποθέσεις ένταξης
Αίτηση μπορούν να υποβάλουν επιχειρήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίες πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  1. Δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας (σχεδόν σε όλους). Πατήστε εδώ για να δείτε τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας – ΚΑΔ που εντάσσονται.
  2. Είχαν έως 25 άτομα προσωπικό (σε ισοδύναμο ετήσιων μονάδων εργασίας) το 2011.
  3. Λειτουργούν τουλάχιστον 1 έτος.
  4. Διαθέτουν νομική μορφή ατομικής επιχείρησης ή εταιρίας (εξαιρούνται τα franchise).
Για την επιλογή και την υποστήριξη των δικαιούχων επιχειρήσεων θα τηρηθεί αυστηρά, σειρά προτεραιότητας μέχρι την συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού επιχειρήσεων
Η παρούσα πρόσκληση είναι η πρώτη στο πλαίσιο του έργου και θα είναι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός-στόχος των 175 ωφελουμένων επιχειρήσεων.
Όπως καταλαβαίνετε, όποιος κάνει πρώτος αίτηση, θα έχει προτεραιότητα έναντι κάποιου άλλου που έκανε αργότερα. Και επειδή οι 175 ωφελούμενες επιχειρήσεις για όλη την Ελλάδα είναι πολύ λίγες, προτείνουμε να ξεκινήσετε τις αιτήσεις σας το γρηγορότερο.
Αίτηση συμμετοχής και τρόποι υποβολής
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ωφεληθούν από τις υπηρεσίες του Δικτύου Επιχειρηματικότητας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ καλούνται να συμπληρώσουν και να υπογράψουν αίτηση λήψης συμβουλευτικής υποστήριξης.
Η αίτηση διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (www.imegsevee.gr – Ενότητα «Προσκλήσεις – Διαγωνισμοί) όπως και στην ιστοσελίδα της Πράξης (www.diktyo.imegsevee.gr).
Πληροφόρηση/ενημέρωση επιχειρήσεων
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του έργου: www.diktyo.imegsevee.gr είτε να έρθουν σε επικοινωνία με τους Συντονιστές της κεντρικής δομής του Δικτύου Επιχειρηματικότητας κ. Ηλία Γεωργόπουλο, κ. Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 210-8837188, καθώς και στο e-mail diktyo@imegsevee.gr
Την επίσημη πρόσκληση θα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου