oaednews

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία»

Απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος και υποστηρίζει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι -που εργάζονται αντί 625 ευρώ μηνιαίως για πέντε μήνες μέσω του προγράμματος- τελικά δεν καλύπτουν έκτακτες, αλλά πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όσον αφορά ειδικά τις συνθήκες εργασίας των απασχολούμενων σε ΜΚΟ μέσω του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία», η ΠΟΕ-ΟΤΑ απέστειλε σχετική επιστολή στον υπ. Εργασίας, Γ. Βρούτση, με κοινοποίηση στον υπ. Εσωτερικών, το ΣΕΠΕ, τη ΓΣΕΕ, το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Όπως επισημαίνεται, αν και το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφουν οι ΜΚΟ με τους ΟΤΑ α' βαθμού αναφέρει ότι το πρόγραμμα δεν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται στις οργανωμένες υπηρεσίες των ΟΤΑ, τελικά συμβαίνει το αντίθετο. Μάλιστα, σημειώνεται, «η πλειοψηφία των αιρετών προσπαθεί μέσω του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία» να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στις υπηρεσίες από την έλλειψη προσωπικού».
Η ΠΟΕ- ΟΤΑ ζητά από τον υπουργό Εργασίας «να δώσει σαφείς οδηγίες ώστε να μην επιτρέπεται η απασχόλησή τους για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των υπηρεσιών των Δήμων» και να επιστήσει την προσοχή στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης ότι «οποιαδήποτε παραβίαση του τρόπου και του χώρου απασχόλησης, μετά από δικές μας καταγγελίες, είναι λόγος μη εφαρμογής του μνημονίου συνεργασίας».
Επίσης, καλεί τη ΓΣΕΕ να παρέμβει προκειμένου να προστατέψει τους εργαζόμενους στα προγράμματα του νέου «εργασιακού μεσαίωνα»» και το ΣΕΠΕ να παρέμβει στις περιπτώσεις τοποθέτησης των εργαζομένων των πεντάμηνων συμβάσεων στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου