oaednews

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ξηλώνοντας τους προϊστάμενους

Η κυβέρνηση λοιπόν μετά από πίεση της τρόικα πήρε την απόφαση να «ξηλώσει» τους επικεφαλής των εφοριών, των τελωνείων και του ΣΔΟΕ από το επίπεδο του τμηματάρχη και απάνω , να τοποθετήσει νέους και να τους κρίνει με βάση της επίδοση δίνοντας τους τη δυνατότητα να μείνουν μόλις 3 χρόνια στη θέση τους με ανανέωση δύο θητειών. Το είχε κάνει μια φορά η κυβέρνηση Παπανδρέου με την καθυστέρηση της τοποθέτησής τους προκειμένου να τοποθετηθούν με αντικειμενικά κριτήρια. Τελικά με τα νέα κριτήρια προέκυψαν σχεδόν εκείνοι που θα προέκυπταν με τα ...παλιά με ελάχιστες, ελαχιστότατες εξαιρέσεις.
  
 Την ώρα που γίνονται όλα αυτά σε αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων επειδή δεν λειτουργεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Όμως εξακολουθούν να υπάρχουν εφορίες με δύο κομπιούτερ ενώ φουσκώνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στις συγχωνευμένες ΔΟΥ καθώς το δίκτυο δεν είναι σε θέση να οδηγήσει στη συγχώνευση των δύο αρχείων. Εξακολουθούν να απουσιάζουν οι νομικοί από τα τμήματα εμπλοκών των εφοριών όπου απόφοιτοι λυκείου αντιμετωπίζουν τους δικηγόρους μικρών και μεγάλων φοροφυγάδων. Ενάμιση χρόνο μετά την εξαγγελία του δεν έχει προχωρήσει ο θεσμός των ελεγκτών και έξι μήνες μετά την ανάληψη της μνημονιακής μας υποχρέωσης περιμένουμε ακόμα τον υπηρεσιακό γενικό γραμματέα εσόδων. Θέλετε και άλλα;

Τα πλοία δίωξης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα ένα χρόνο μετά την διαπίστωση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση του είχε αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα παραμένουν ακίνητα επειδή στο ΣΔΟΕ δεν υπάρχουν υπάλληλοι να τα ...οδηγήσουν. Οι πολιτικοί συνεχίζουν να παρεμβαίνουν προκειμένου να αποφασίσουν ποιός θα τοποθετηθεί σε ποιό τελωνείο. Γνωρίζω αρκετούς  προϊστάμενους που είναι εξαιρετικοί υπάλληλοι και κάνουν εξαιρετική δουλειά, γνωρίζω άλλους που απλά υπάρχουν και ένα τμήμα που μαζί με τους πολιτικούς τους προϊστάμενους ανέχονται αν δεν ενθαρρύνουν  τη θεσμική διαφθορά. Και περιμένω να δώ που θα βρει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τους νέους προϊστάμενους και πόσο «καινούργιοι» θα είναι αυτοί.
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=19179

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου