oaednews

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΕΕ: Η απασχόληση των νέων στην Ευρωπη,θέμα συνεδρίου της Κυπριακής Προεδρίας

Η ενδυνάμωση των πολιτικών απασχόλησης των νέων σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διακρατικό επίπεδο πρόκειται να απασχολήσει ειδικό συνέδριο που οργανώνει την Δευτέρα η κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα «Ανάπτυξη βιώσιμων πολιτικών απασχόλησης των νέων σε μια περίοδο έντονων δημοσιονομικών περιορισμών».


Τα πορίσματά του συνεδρίου θα προστεθούν στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής, τα οποία ετοιμάστηκαν από την Κυπριακή Προεδρία και υιοθετήθηκαν από τα κράτη μέλη στις αρχές Οκτωβρίου.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οργανισμών της ΕΕ, εκπρόσωποι άλλων διεθνών οργανισμών και εκπρόσωποι υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης κρατών-μελών της Ένωσης.

Η Κύπρια υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι σήμερα 5,5 εκατ. νέοι σε όλη την Ευρώπη αναζητούν εργασία, ενώ ακόμα και όσοι απασχολούνται βρίσκονται αντιμέτωποι με πραγματικά ή δυνητικά προβλήματα, όπως ο επισφαλής και ευάλωτος χαρακτήρας των θέσεών τους, η φτώχεια παρά τη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας, οι άτυπες μορφές απασχόλησης, η υποαπασχόληση ή οι θέσεις εργασίας χαμηλής ποιότητας.Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου