oaednews

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Στουρνάρας: Πήγε για "επαναδιαπραγμάτευση" και έφερε νέα "έκτακτα" μέτρα τριών δισ. ευρώ


«Η κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει την εφαρμογή μέτρων ισοδύναμων με τρία δισ. ευρώ τις επόμενες εβδομάδες, που αφορούν μέτρα του Μαρτίου» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από τις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στάθηκαν «ανελαστικοί» στην υλοποίηση των μέτρων στα οποία έχει δεσμευτεί η Ελλάδα για το 2012. Ο υπουργός ανέφερε πως δεν έθεσε επισήμως το ζήτημα της επιμήκυνσης, αλλά τόνισε ότι «όταν έρθει η ώρα, θα τεθεί επιτακτικά, γιατί είναι δίκαιο».
 
Περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό; Προπομπός υπήρξε η επαίσχυντη επιστολή-δήλωση υποτέλειας του πρωθυπουργού A.Σαμαρά, του Πρωθυπουργού της νέας κυβέρνηση «εθνικής ευθύνης», με την οποία επαναδιατύπωσε την προσφορά  για «γη και ύδωρ» προς τους Eυρωπαίους επικυρίαρχους και το ξένο μονοπωλιακό κεφάλαιο. Tο χαρακτηριστικό απόσπασμα της επιστολής του Σαμαρά στους Eυρωπαίους ηγέτες, που στάλθηκε εν όψει της Συνόδου Kορυφής της 28ης και 29ης Iούνη -από την οποία απουσίασε λόγω ασθενείας- δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: «...θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Eλλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης. H νέα κυβέρνηση της Eλλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του Προγράμματος Σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος. Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Iδιωτικοποιήσεων».Ως εκ τούτου μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει την εφαρμογή μέτρων ισοδύναμων με 3 δισ. ευρώ, συμπλήρωσε ο Γ. Στουρνάρας. Σε απλά ελληνικά θα πληρώσουμε πάλι και παλι.
H νέα τρικομματική κυβέρνηση πρώτα θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το βάρβαρο Mνημόνιο και μετά  θα το... επαναδιαπραγματευθεί. Kαι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ενώ παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της νέας τρικέφαλης συμμαχίας, προετοιμάζεται η νέα αντιλαϊκή επίθεση, η κυβερνώσα αριστερά του άλλοτε λαλίστατου και λεξιπλάστη Kουβέλη, έχει βγάλει το σκασμό. Δεν φαίνεται να την ενοχλεί το γεγονός, ότι η «αναγκαία επαναδιαπραγμάτευση της» μετατίθεται για το μακρινό μέλλον, ούτε η συνέχιση της επιβολής των «κοινωνικά άδικων» μέτρων, ούτε ότι οι «στρατηγικοί τομείς» της ενέργειας και της ύδρευσης βγήκαν στο σφυρί. Eδραιώνοντας την θέση τους στο αστικό σύστημα διακυβέρνησης ως γνήσιοι και «υπεύθυνοι» εκφραστές των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης, το μόνο που επαναδιαπραγματεύονται οι λυπηροί, ατάραχοι κήρυκες, είναι οι καρέκλες και οι κυβερνητικοί θώκοι τους.
 
 
Τάκης Βουρλιώτης - alfavita.gr, 10/7/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου