oaednews

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΣΕΒ: Να μην μιλάμε μόνο για μισθούς αλλά και για την ανεργία!!!


Υπέρ της επαναφοράς του βασικού μισθού στα επίπεδα που ήταν πριν τη μείωση του 22%, και της διατήρησης της ισχύος της μετενέργειας, τάχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος μετά την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στα πλαίσια του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων.

Ο ΣΕΒ δίνει μεγαλύτερη σημασία στις κλαδικές συμβάσεις και επιδιώκει να μην μεταφέρονται στον μέσο μισθό οι αυξήσεις που δίνονται στις κατώτατες αμοιβές.
Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα», την αντιμετώπιση της «κοινωνικής μάστιγας της ανεργίας», όπως την αποκάλεσε και εξέφρασε την απορία του γιατί οι άλλοι κοινωνικοί εταίροι και ιδιαίτερα η ΓΣΕΕ, δεν αναδεικνύουν αυτό το θέμα ως πρωτεύον.
«Δε μπορούμε να μιλάμε για τους μισθούς και να μην σκεφτόμαστε τους άμισθους» είπε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την επιστολή της ΓΣΕΕ ο κ. Δασκαλόπουλος, τόνισε:
«Φαντάζομαι ότι η επιστολή της ΓΣΕΕ αποτελεί τη θετική απάντηση της στην πρόσκληση που ο ΣΕΒ είχε απευθύνει από τις 23 Μαΐου στους κοινωνικούς εταίρους. Γι' αυτό και ήδη πρότεινα να έχουμε μία συνάντηση, στα γραφεία του ΣΕΒ, την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου.»
Κύκλοι του ΣΕΒ υποστήριζαν πάντως, ότι απαιτούνται, εκτός των άλλων, επείγοντα αναπτυξιακά μέτρα και τόνιζαν ότι η «ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη και δεν λειτουργεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου