oaednews

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η επιστολή Βενιζέλου στα κόμματα με προτάσεις 8 σημείων


Την εκτίμησή του ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης μιας συμφωνίας εθνικής συνευθύνης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος,στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της οποίας γνωστοποίησε ότι έστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς σχετική επιστολή με οκτώ σημεία πάνω στα οποία μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι αν και είναι καθαρό τι θέλουν οι Έλληνες, διαμορφώνεται από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ένα σκηνικό πολιτικού αδιεξόδου, καθώς -όπως είπε- κανένα πιθανό σενάριο δεν οδηγεί σε λύση, γιατί κάθε πιθανό σχήμα θα αντιμετωπίζει εσωτερικά το κίνδυνο διχασμού της κοινωνίας, γιατί θα υπάρξει αδυναμία λήψης και εφαρμογής αποφάσεων.
 
«Το bonus 50 εδρών δεν είναι η λύση. Δεν μπορείς να κυβερνήσεις με ισχυρή αντιπολίτευση στο δρόμο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα προκύψει θα πάσχει από αξιοπιστία στο εξωτερικό.
 
«Ζητούμε την ψήφο των πολιτών γιατί ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να παίξει το ρόλο του και να επιβάλει την εθνική συνευθύνη», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το κόμμα του αποτελεί εγγυητή και καταλύτη.
 
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα οκτώ σημεία της πρότασης πάνω στην οποία ζητεί από τους πολιτικούς αρχηγούς να υπάρξει εθνική συνευθύνη:
 
-Συμφωνία συμμετοχής σε σύστημα διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης ή στήριξης του μέχρι το 2014 από αυτούς που καταδικάζουν τη βία και αποδέχονται το δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο.
 
-Όλοι μαζί οργανωμένοι και έτοιμοι για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.
 
-Παράταση του χρόνου προσαρμογής της χώρας κατά 3 χρόνια.
 
-Διασφάλιση βιωσιμότητας του χρέους.
 
-Συζήτηση για την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών.
 
-Συμφωνία για ένα εθνικό φορολογικό σύστημα.
 
-Συμφωνία για επενδύσεις.
 
-Δίχτυ κοινωνικής προστασίας
 
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, διευκρίνισε ότι θα εκπληρώσει την εντολή που πήρε και  θα κάνει την παράταξη άξια της ιστορίας και του ονόματός της, ενώ παράλληλα επιτέθηκε κατά στελεχών που πλήγωσαν είτε με έργα, είτε με λόγια τον τελευταίο καιρό την παράταξη.
 
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει τιμωρηθεί υπερβολικά πια.
 
«Το μικρό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του και το πληρώνει ο πολίτης και η χώρα θα το ξαναπληρώσει. Κοιτάμε στα μάτια τον πολίτη και του λέμε: "σκέψου το συμφέρον του και της οικογένειάς σου και του τόπου". Υπάρχει άλλη δύναμη που να μιλά πιο υπεύθυνα; Τι θέλει λοιπόν ο λαός; Να υπάρχει διχασμός;», σημείωσε.
 
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι την επιστολή την έστειλε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της κ. Παπαρήγα, καθώς όπως τόνισε, είναι γνωστή η θέση του ΚΚΕ για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ. Επιστολή δεν έλαβε ούτε ο κ. Μιχαλολιάκος, αφού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η Χρυσή Αυγή «κινείται εκτός του πλαισίου δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος».
 
«Ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση για να έχει και ουσιαστικό περιεχόμενο η διαδικασία των διερευνητικών εκλογών», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου