oaednews

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Spiegel : Οι Ισπανοί φοβούνται την ανεργία περισσότερο από τους Ελληνες


Οι Έλληνες και οι Ισπανοί εμφανίζονται να ανησυχούν περισσότερο από τους άλλους λαούς της Ευρώπης για το μέλλον τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας της Boston Consulting Group που δημοσιεύονται σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel».

Το κλίμα στην Ευρώπη περιγράφεται ως απαισιόδοξο, καθώς, όπως επισημαίνεται, οι πολίτες δεν πιστεύουν πλέον ότι η κρίση θα τελειώσει σύντομα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανασφάλεια για τις θέσεις εργασίας, το διογκούμενο χρέος και τη συνεχιζόμενη ύφεση.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όπως αναφέρεται στην έρευνα, οι Έλληνες βλέπουν το μέλλον τους ζοφερό, αν και στο ερώτημα σχετικά με την ανασφάλεια για την εργασία τους, τούς ξεπερνούν οι Ισπανοί. Οι Ευρωπαίοι συμφωνούν, πάντως, στο ζήτημα του χρέους. Οι κυβερνήσεις φέρουν το μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κρίση, όπως δήλωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ερωτηθέντων, το οποίο στην Ελλάδα φθάνει μάλιστα στο απόλυτο 100%.
Οι Γερμανοί εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι, όταν ερωτώνται για τα παιδιά τους: Μόνο το 13% πιστεύει ότι θα ζήσουν καλύτερα από τους ίδιους, αυτό όμως οφείλεται, κυρίως, στο γεγονός ότι θεωρούν αρκετά καλή τη σημερινή τους κατάσταση. Ποσοστό άνω του 50% θεωρεί ότι η ευρω-κρίση θα τους πλήξει προσωπικά- ή, αμέσως μετά, τα παιδιά τους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Κινέζοι, σε ποσοστό 80%, θεωρούν ότι η επόμενη γενιά θα έχει μια καλύτερη ζωή.
Σε ό,τι αφορά την αποταμιευτική συμπεριφορά των πολιτών, η έρευνα καταδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι βάζουν στην άκρη περισσότερα χρήματα -οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι και οι Βρετανοί, κυρίως- από φόβο για την επόμενη ύφεση, ενώ οι Γερμανοί αποταμιεύουν χρήματα κυρίως για την οικογένεια και για μεγαλύτερες αγορές.

1 σχόλιο:

  1. Την Δευτέρα το πρωί , θέλω να έρθω στη δουλειά και να σας δω χαρούμενους , υπερήφανους , για το όποιο κόμμα ψηφίσατε. Ν α σας ακούσω να μιλάτε μεταξύ σας και να μην ντρέπεστε γι αυτό που επιλέξατε να ψηφίσετε….. Και το κυριότερο : να μην μετανιώσετε γι αυτό που κάνατε. Να μην σας έχουν ξεγελάσει , να μην σας έχουν κοροϊδέψει. Να μην καταλάβετε ξαφνικά , ότι αυτοί που επιλέξατε να στείλετε στο κοινοβούλιο , σας απολύουν , επειδή αυτό είναι για το «καλό» της χώρας. Να μην συνειδητοποιήσετε ότι από εδώ και πέρα θα ζείτε χωρίς την δουλειά που τώρα έχετε. Ότι , ξαφνικά θα είστε και εσείς οι ίδιοι , ΑΝΕΡΓΟΙ … Σκεφτείτε καλά , συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή