oaednews

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Μήνυμα για τις εκλογές από ανώνυμο συνάδελφο

Την Δευτέρα το πρωί , θέλω να έρθω στη δουλειά και να σας δω χαρούμενους , υπερήφανους , για το όποιο κόμμα ψηφίσατε. Ν α σας ακούσω να μιλάτε μεταξύ σας και να μην ντρέπεστε γι αυτό που επιλέξατε να ψηφίσετε…..
Και το κυριότερο : να μην μετανιώσετε γι αυτό που κάνατε. Να μην σας έχουν ξεγελάσει , να μην σας έχουν κοροϊδέψει. Να μην καταλάβετε ξαφνικά , ότι αυτοί που επιλέξατε να στείλετε στο κοινοβούλιο , σας απολύουν , επειδή αυτό είναι για το «καλό» της χώρας. Να μην συνειδητοποιήσετε ότι από εδώ και πέρα θα ζείτε χωρίς την δουλειά που τώρα έχετε. Ότι , ξαφνικά θα είστε και εσείς οι ίδιοι , ΑΝΕΡΓΟΙ … Σκεφτείτε καλά , συνάδελφοι.

24 σχόλια:

  1. Δεν νομίζω πάντως ότι κάποιος θα πρέπει να είναι περήφανος για την επιλογή του στις εκλογές αν αυτή γίνει με μοναδικό κριτήριο το προσωπικό του συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι , η επιλογή δεν πρέπει να γίνει με μοναδικό κριτήριο το προσωπικό συμφέρον του "καθενός".Πρέπει ο "καθένας" , να λάβει υπ'όψιν του και το συμφέρον των παιδιών του βεβαίως, αγαπητέ "Ανώνυμε 13 Ιουνίου 2012 4:13 π.μ."
    Εκτός αν εννοείς , ότι πρέπει να λάβει υπ'όψιν του και το δικό σου συμφέρον , που ενδεχομένως είσαι έμμισθος συνεργάτης ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , κλπ , "αγαθών" πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να απολύουν δημοσίους υπαλλήλους για να μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητοι να τρέφουν ( και να ντύνουν , στολίζουν , στέλνουν ταξίδια , αγοράζουν σπίτια) διάφορους "Ακηδες" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ , ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ , ΕΓΩ ΘΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ !
    ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ , ΠΟΙΟΝ ΘΑ
    ΣΚΕΦΤΩ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. THA GINO "IFIGENIA" GIA TIN PATRIDA ? KE TO PAIDI MOU THA
    TO MEGALOSIS ESI ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι οχι να μην σκεφτόμαστε το προσωπικό μας συμφέρον αλλα πιστεύει κανείς ότι η απόλυση 15000 υπαλλήλων θα εξυγιανει τη δημόσια ζωή; Πιστεύει κανείς ότι αυτός είναι ο τρόπος για να έρθει ανάπτυξη στην Ελλάδα ; Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου λενε οτι θα με απολυσουν και θα παω να τους ψηφισω ???? Ποσο χαζος νομιζεις οτι ειμαι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν το λένε ούτε αυτο το θάρρος δεν εχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το λένε , το λένε.
    Και όταν τους ρωτάνε οι δημοσιογράφοι ( πολύ πρόσφατα ) αν θα κάνουν απολύσεις στο δημόσιο και οι του ΠΑΣΟΚ και οι της ΝΔ απαντάνε ότι "Δεν ΘΕΛΟΥΜΕ να κάνουμε απολύσεις στο δημόσιο".ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.Σαν να τους ρώτησε κανείς αν θέλουν ( !! )να κάνουν απολύσεις !!!! Οι απίστευτοι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποιοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να τους διορίσει.
    Κάποιοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ για να μην τους απολύσει.
    Κάποιοι δεν πληρώνονται επειδή πουλάνε την εργασία τους αλλά επειδή πουλάνε την ψήφο τους. Και το διαφημίζουν εν ψυχρώ. Ψηφίζοντας με "χαρά" και "περηφάνια". Και προτρέπουν και άλλους να το κάνουν.

    Κι όμως, δεν έχει σημασία μόνο το αποτέλεσμα αλλά και το γιατί και το πώς. Θεμιτό να μην θέλει ένας εργαζόμενος να χάσει τη δουλειά του. Έχει όμως τη σημασία του με ποια επιχειρήματα την υπερασπίζεται...

    Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι δεν μας διαβάζει κανένας ιδιωτικός υπάλληλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο.Κ.συνάδελφε.Τότε ακολούθησε την "συμβουλή / προτροπή" των Γερμανικών Financial Times.Αυτοί σίγουρα θέλουν το "καλό" σου ( !!! ) :
    Σύσταση προς τους ψηφοφόρους - Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο. Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Πουλάνε" την ψήφο τους "ανώνυμε συνάδελφε 15 Ιουνίου 2012 5:26 π.μ." , όσοι ψηφίζουν ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ , ενάντια στην απόλυση τους , ενάντια στην πείνα των παιδιών τους ή αυτοί που προτρέπουν για το αντίθετο , με την ελπίδα ότι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια που εσύ απολαμβάνεις ? ... Λέω εγώ , τώρα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ,Ανώνυμος15 Ιουνίου 2012 5:26 π.μ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΕ ΧΑΡΑ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ , ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΒΟΛΕΨΕΙ Η ΝΔ , ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕ ΞΕΒΟΛΕΥΤΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μήπως να σταματήσουμε για λίγο να τους φοβόμαστε ?
    Μήπως να σκεφτούμε για λίγο τι θα πούμε στα παιδιά μας αν βγεί η ΝΔ και μείνουμε άνεργοι ? Μήπως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΥΜΦΩΝΩ ! ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ , ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ , ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΦΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ¨Η ΟΧΙ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περήφανα μπορεί ένας εργαζόμενος να υποστηρίξει τη δουλειά του μέσω της προσφοράς του, της ανάδειξης της χρησιμότητας της εργασίας του για το κοινωνικό σύνολο, με τους αγώνες του (απεργίες, κινητοποιήσεις).

    Από την άλλη πλευρά, μπορεί να ανταλλάξει την ψήφο του με μια θέση εργασίας στο δημόσιο. Αυτό είναι ρουσφέτι. Και τα ρουσφέτια μπορεί να είναι αποτελεσματικά, όπως έχει κατ’ επανάληψη αποδειχθεί τα τελευταία 35 χρόνια, περήφανα όμως δεν είναι.

    Προφανώς, η άποψη αυτή δεν συνιστά κομματική θέση δεδομένου ότι όλα τα κόμματα κάνουν ή υπόσχονται ρουσφέτια και πολλοί ψηφοφόροι από όλους τους χώρους αποφασίζουν αποκλειστικά βάσει αυτών.

    Η περηφάνια, όμως, δεν συνδέεται με το στενό προσωπικό όφελος αλλά με το συλλογικό. Και ιδίως υπερήφανοι δικαιούνται να αισθάνονται όσοι πράττουν το σωστό ακόμα και αν αυτό είναι αντίθετο στα ατομικά τους συμφέροντα.

    Υπό την έννοια αυτή περήφανοι ήταν όσοι υποστήριζαν ανοικτά την αριστερά τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 πιστεύοντας ότι κάνουν το σωστό και ξέροντας ταυτόχρονα ότι αυτή τους η στάση θα τους «εξασφάλιζε» τον ΜΗ διορισμό τους -ελέω κοινωνικών φρονημάτων- στο δημόσιο τομέα (και όχι το αντίστροφο που συμβαίνει σήμερα).

    Περήφανος θα ήταν κάποιος σήμερα αν ψήφιζε αριστερά ξέροντας πως η καταγγελία του μνημονίου και η διακοπή της χρηματοδότησης θα συνεπαγόταν πιθανότατα μερική αναστολή καταβολής μισθών στους ΔΥ, κατάργηση επιδόματος αδείας και δώρων, προσωρινή υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, επανάληψη της εφεδρείας (γιατί όχι και απολύσεις) αλλά αποδεχόταν αυτά τα δυσμενή για τον ίδιο αποτελέσματα πιστεύοντας ότι μεσομακροπρόθεσμα μια κυβέρνηση της αριστεράς θα έδινε ενδεχομένως καλύτερη προοπτική στη χώρα.

    Η περηφάνια λοιπόν δεν καθορίζεται από το τι ψηφίζει κανείς αλλά από το γιατί. Βαπτίζοντας το κρέας ψάρι και το ρουσφέτι περηφάνια δεν πρόκειται να πάμε μπροστά ανεξαρτήτως κυβέρνησης.

    Περήφανα, λοιπόν, ας ψηφίσουμε αύριο. Πραγματικά περήφανα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λυπάμαι , το "σφάξε με πασά μου να αγιάσω" δεν είναι στη φιλοσοφία μου.Με τον μισθό μου ζει η γυναίκα μου και δύο παιδιά.
    Δουλεύω (γκισέ) κάθε μέρα ευσυνείδητα , ΔΕΝ είμαι έμμισθος υπάλληλος κανενός κόμματος ( όπως υποψιάζομαι ότι είσαι εσύ / της ΝΔ ) και δεν έχω άλλο τρόπο να ζήσω την οικογένεια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άλλο η ανάγκη, άλλο η περηφάνια. Συνήθως αυτά τα δύο είναι ασυμβίβαστα καθώς η ανάγκη μας οδηγεί σε συμβιβασμούς για τους οποίους δεν είμαστε ηθικά υπερήφανοι.

    Η ένσταση μου στην αρχική ανάρτηση είναι ακριβώς αυτή: προσδίδει σε μια επιλογή με καθαρά προσωπικά και συμφεροντολογικά κριτήρια μια επίφαση ηθικής ανωτερότητας την οποία δεν έχει.

    Εξάλλου, η επίκληση της ανάγκης δεν δικαιολογεί τα πάντα. Την ανάγκη εύρεσης εργασίας επικαλούνταν όλα αυτά τα χρόνια οι διάφοροι με μέσο προσληφθέντες και μονιμοποιηθέντες στο δημόσιο. Μόνο που η ανάγκη αυτή είναι κοινή για όλους τους ανθρώπους. Κάποιοι επιλέγουν να την καλύψουν δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα, κάποιοι εργαζόμενοι στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, κάποιοι άλλοι ψηφίζοντας τον "κατάλληλο" στις εκλογές. Όλοι κάλυψαν την ανάγκη τους, όχι όλοι με τον ίδιο περήφανο τρόπο.

    Κατανοώ ότι ακούγομαι σκληρός αλλά αν λέγονταν κάποια σκληρά λόγια τον καιρό που έπρεπε η σημερινή πραγματικότητα ίσως να ήταν λιγότερο σκληρή.

    Δυστυχώς, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Μπορούμε όμως να διδαχτούμε από αυτά και να μην τα επαναλάβουμε. Και αυτό θα έπρεπε να είναι το κριτήριο της σημερινής ψήφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προσπαθείς με την αληθοφάνεια ( η οποία προφανώς δεν έχει σχέση με την αλήθεια), να πεις ότι πρότεινα να μην ψηφίσουμε αυτούς που θα μας απολύσουν.Σίγουρα υπήρχαν στο παρελθόν άνθρωποι που "πουλούσαν" την ψήφο τους αλλά εγώ "υπερασπιζόμουν" (με την ψήφο μου) χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων.
    Λες ότι "αν λέγονταν κάποια σκληρά λόγια τον καιρό που έπρεπε η σημερινή πραγματικότητα ίσως να ήταν λιγότερο σκληρή".Ετσι λοιπόν , αν θέλεις να είσαι αξιόπιστος με τα λόγια σου θα πρέπει να καταγγείλεις , με ονόματα φυσικά , τα "κακώς κείμενα".Εκτός αν εξαντλείς την διάθεση σου για κάθαρση , κατηγορώντας απλώς ανθρώπους που θέλουν να κρατήσουν την δουλειά που έχουν ΝΟΜΙΜΑ.
    Οχι ότι πιστεύω ότι θα το κάνεις , βέβαια.Χαλαρά , μπορείς να κατηγορείς συναδέλφους που εργάζονται σκληρά και προσλήφθηκαν (επαναλαμβάνω) , νόμιμα , αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θα πείς κουβέντα γιά κανένα από αυτά που μας έφεραν ως εδώ.Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δεν είσαι τίποτε άλλο από ένα πιστό μέλος της ΝΔ που φοβήθηκε μήπως χάσει την τρύπα που είναι "βολεμένος" αν χάσει η ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ξέρω αν με φοβίζει περισσότερο η ΝΔ μετά απο αυτό που έζησα με το ΠΑΣΟΚ. Οντας ψηφοφόρος του (κάποτε) προδώθηκα, πουλήθηκα, αλλά δεν ξεπουλήθηκα. Πιστεύω ότι η τιμωρία του ήταν αυτή που του άξιζε. Κι οχι γιατί έφταιγε ο Κος Βενιζέλος, αλλά τα λάθη που είχαν ήδη γίνει δεν τα διόρθωσε κανείς τους.Δεν έχω να πω κάτι αν δεν δω. Βέβαια δεν είχα ποτέ εμπιστοσύνη σε καμία κυβέρνηση. Το θέμα όμως είναι ποιός φταίει; οι κυβερνόντες ή οι κυβερνόμενοι.Κατά την γνώμη μου δεν θα υπάρξει ποτέ κάθαρση όσο οι πολίτες-ψηφοφόροι αποβλέπουν σε ρουσφέτια. Η κάθαρση πρέπει να έρχεται απο τον λαό. Με φοβίζει απίστευτα (απο την στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα) μήπως και ξαναγεμίσουν τον οαεδ με stage ή κάτι παρόμοιο. Συμφωνώ να έχουν όλοι δουλειά , διαφωνώ στο όνομα του πολιτικού οφέλους ώστε η δουλειά να γίνεται δουλεία. Φοβάμαι ότι όσο τα πρόσωπα μένουν τα ίδια δεν αλλάζει κάτι. Όσο τα πρόσωπα που υπάρχουν δεν "γνωρίζουν" ή είναι προσκολημένα σε παλιές ιδέες και κολλήματα, δεν αλλάζει κάτι. Δυστυχώς εμείς οι έλληνες είμαστε ένας λαός που κοιτά το ατομικό κι οχι το συλλογικό συμφέρον. Και έτσι ψηφίζουμε. Εχει σημασία και η δουλειά μας, και ο μισθός μας (που συνεχώς ελαττώνεται) και η αξιοπρεπειά μας, αλλά κυρίως έχει σημασία τα νέα παιδιά , τα παιδιά μας αλλά και τα παιδιά των άλλων να έχουν μέλλον. Αυτό έπρεπε να απαιτούμε απο κάθε κυβέρνηση.Σεβασμό στην ατομικότητα μέσω της συλλογικότητας, σωστή παιδεία, υγεία και σωστή εσωτερική κοινωνική πολιτική. Ξέρουμε όλοι ότι είναι δύσκολα κι ίσως αν όχι πολύ σύντομα, σύντομα πάντως θα οδηγηθούμε πάλι σε εκλογές. Αντί όλοι οι συνάδελφοι να αναζητούμε το κοινό συμφέρον ,ας μην αρχίσουμε πάλι να αναζητούμε τη βολή μας την καλοπέραση μας μη κοιτόντας τι συμβαίνει γύρω μας. Συμφέρον μας είναι το καλό όλων μας ότι κι αν ψηφίζουμε. Συμφέρον μας είναι οι καλές συνθήκες εργασίας, η αντιστοιχία μισθού εργασίας,οι άδειες μας να τις λαμβάνουμε όταν τις χρειαζόμαστε κι όχι όταν μας υποχρεώνουν να τις πάρουμε. Συμφέρον μας είναι να διατηρήσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας και επι πλέον να είμαστε σε θέση να πείσουμε όλους αυτούς με τους οποίους συναλλασόμαστε , ανέργους ή επιχειρηματίες, ότι ενδιαφερόμαστε ουσιαστικά γι αυτούς κι όχι ότι κάνουμε το κάνουμε για να είμαστε "δημόσιοι υπάλληλοι"
    δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, απλώς επαναλαμβάνω, πως δεν θεωρώ τόσο σημαντικό το αποτέλεσμα όσο τις προθέσεις. Όχι το τι ψήφισε ο καθένας αλλά το γιατί. Το σκεπτικό της επιλογής, όχι αυτή καθαυτή την επιλογή. Υπό αυτή την έννοια η αρχική ανάρτηση (και κάποιες από τις επόμενες) αντανακλούσαν, κατ’ εμέ, ένα σκεπτικό το οποίο ήταν κατακριτέο.

    Και ήταν κατακριτέο διότι δεν καλούσε έστω σε μια ψήφο ανάγκης (κάτι που και πάλι δεν θα ήταν αξιέπαινο αλλά τουλάχιστον θα ήταν κατανοητό ως μια ανθρώπινη ενστικτώδης απόπειρα άμυνας), αλλά προσπαθούσε κατ' ουσίαν να ηθικοποιήσει την πελατειακή σχέση ανταλλαγής ψήφου με διασφάλιση θέσης στο Δημόσιο. Μέγιστος προστάτης των εργαζομένων είναι το ίδιο το περιεχόμενο της δουλειάς τους (στο βαθμό βέβαια που υπάρχει περιεχόμενο) και κανένας άλλος.

    Πάντως, παρόμοιας φύσεως κακώς κείμενα έχουν στηλιτευτεί και παλαιότερα (http://oaednews.blogspot.gr/2010/08/blog-post_12.html) και οι ηγεσίες που τα δημιούργησαν και τα εκμεταλλεύτηκαν είναι εύκολα αναγνωρίσιμες.

    Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Δεδομένου, λοιπόν, ότι οι νόμοι αλλάζουν συχνά και εύκολα (ιδίως επί εποχής μνημονίου) είναι ασφαλέστερο για τους εργαζόμενους να στηρίζουν τα αιτήματά τους σε μια διαχρονική ηθική και όχι σε μια ευκαιριακή και ευμετάβλητη τυπική νομιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλώς τιμωρήθηκε το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές (και κακώς κλαψουρίζει ο Βενιζέλος ότι ανέλαβε ένα βάρος που δεν του αναλογούσε).

    Φοβάμαι όμως πως τιμωρήθηκε για τους λάθους λόγους: όχι δηλαδή για τα λάθη που έκανε τα τελευταία 35 χρόνια αλλά για τις προσπάθειες που κατέβαλλε την τελευταία διετία για να τα διορθώσει.

    Για παράδειγμα, ο νόμος για την υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ με κατάργηση όλων των εξαιρέσεων και των stage ήταν καλός. Το ίδιο και ο νόμος για τις επιλογές προϊσταμένων. Ο Ραγκούσης που τους προώθησε δεν επανεξελέγη (ενώ πχ επανεξελέγη ο Κακλαμάνης που κανονικά δεν θα έπρεπε καν να ξαναβάλει υποψήφιος).

    Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια είχε επίσης πολλά θετικά στοιχεία. Η Διαμαντοπούλου που τον πρότεινε ούτε αυτή επανεξελέγη.

    Αντιθέτως, άλλοι Πασόκοι με ανύπαρκτο έργο αλλά με καλό τάιμινγκ πήδηξαν έγκαιρα στο σκάφος του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι βουλευτές.

    Δεν είμαι λοιπόν καθόλου σίγουρος πως η κρίση μας βοήθησε να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα και να βελτιώσουμε τις επιλογές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ποια ήταν η επιτακτική ανάγκη να αλλάξει επιτέλους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ/ΝΔ με κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ ? Οι ίδιοι κυβερνούσαν και πριν , δεν τους θέλαμε και κάναμε (δύο) εκλογές για να τους αλλάξουμε με τους ... ίδιους ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανήκουμε σε ένα λαό που ψήφισε ένα κόμμα επειδή διατάχθηκε , (και φοβήθηκε να αντιδράσει), από την ηγέτη ενός ξένου κράτους.Δεν πιστεύαμε ότι ήταν το καλύτερο , ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ να ψηφίσουμε οποιοδήποτε άλλο.
    Πόσο υπερήφανοι θα ήταν για εμάς οι παππούδες μας....Αυτοί που έδωσαν την ζωή τους πολεμώντας τον ξένο κατακτητή.Τον παππού της ηγέτιδας που μας έδωσε εντολή να ψηφίσουμε ΝΔ.
    Ξέρω , ξέρω , ήταν για το "καλό της χώρας" , όπως για το "καλό της χώρας" ΄(λεγόταν τότε ότι) , ήταν και η κατάκτηση της από τους Γερμανούς.
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ...Δεν σεβαστήκαμε τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή