oaednews

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Με άγριες διαθέσεις επιστρέφει η Τρόικα


Το κλείσιμο των μη λειτουργικών εφοριών και την αποχώρηση τουλάχιστον διακοσίων εφοριακών ζητά η Τρόικα, που επιστρέφει τη Δευτέρα στην Αθήνα.
Τα στελέχη της "τριμερούς" έρχονται με στόχο να παρακολουθήσουν την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και τις διαδικασίες σύνταξης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2013 - 2016.

Το βάρος θα πέσει στην επισκόπηση των δαπανών γενικής κυβέρνησης και ειδικότερα στον εξορθολογισμό της δημόσιας δαπάνης και στην αποτελεσματικότερη κατανομή των δημοσιονομικών πόρων.
Την Τρίτη, τα στελέχη της Τρόικας θα βρεθούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να δώσουν "εξηγήσεις" για την έως τώρα δράση τους στην Ελλάδα.
Οι "Τροϊκανοί" θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις Ελλήνων και Ευρωπαίων ευρωβουλευτών ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.
Μάλιστα, υπάρχει πρόταση, η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερις μήνες, ώστε να ελέγχονται και να "απολογούνται" για την πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα.
Κλιμάκιο την Κομισιόν για "ξεκλείδωμα" των αποκρατικοποιήσεων
Τη Δευτέρα φτάνει στην Αθήνα και ειδικό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να βρεθεί η φόρμουλα και να ξεπεραστεί το εμπόδιο που έχει προκύψει για σειρά εταιρειών του Δημοσίου, όπως ο Ιππόδρομος (ΟΔΙΕ), η ΛΑΡΚΟ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και άλλα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, το πρόβλημα σχετίζεται με τις κρατικές ενισχύσεις που έχουν πάρει πολλές από τις υπό κρατικοποίηση σήμερα επιχειρήσεις του Δημοσίου, κάποιες από τις οποίες κατά καιρούς δανειοδοτήθηκαν από ελληνικές τράπεζες, με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, όμως δεν στάθηκαν ικανές να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους.
Σήμερα, η ΕΕ ζητά την επιστροφή των εν λόγω χρημάτων, τα οποία θεωρεί κρατικές ενισχύσεις, γεγονός που θέτει άμεσα σε ορισμένες περιπτώσεις σε κίνδυνο, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Την ίδια στιγμή, μέσα από τις εναλλαγές κυβερνήσεων στην Ελλάδα, προέκυψαν περίπλοκα ζητήματα, τεχνικά και νομικά, που εμποδίζουν την πώλησή τους, όπως για παράδειγμα το ότι στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, η Εθνική Τράπεζα και η ΔΕΗ είναι ταυτόχρονα και συνέταιροι και πιστωτές της.

1 σχόλιο:

  1. Κυριακή , κοντογιορτή...
    Να δούμε πότε θα έρθει και η σειρά μας. Και γιατί να μην έρθει όταν είμαστε τόσες χιλιάδες υπάλληλοι. Και να δείτε μια αξιοκρατική αξιολόγηση που θα γίνει!!!!!! όπως οι τελευταίες τοποθετήσεις στην πρώτη γραμμή. Γεμίσαμε ΥΕ και ΔΕ και μάλιστα σε καλές θέσεις. Δ/νση οικονομικού!!!!! μπράβο σε αυτούς του ΟΑΕΔ που έκαναν τις τοποθετήσεις και μπράβο στο σωματείο που υπερασπίζει τα συμφέροντα των υπαλλήλων και κυρίως στον Κο βαρδαλάκο και κάρδαρη που στηρίζουν την πρώτη γραμμή των τοπικών!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή