oaednews

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κατάληψη στην ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Υπό κατάληψη τελεί από την προηγούμενη Δευτέρα η ΕΠΑΣ- ΟΑΕΔ Ηρακλείου.

Οι σπουδαστές διεκδικούν την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, αντιδρούν στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας να μεταβάλει τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ σε σχολές μεταγυμνασιακής κατάρτισης.


Όπως τονίζουν, η παραπάνω κίνηση ακυρώνει το επίπεδο διδασκαλίας που μέχρι σήμερα είχαν οι σχολές μαθητείας και από τεχνολογικό Λύκειο με πτυχία αναγνωρισμένα και κατοχύρωση επαγγελματικής κατάρτισης θα εκδίδονται τίτλοι σπουδών μιας απλής βεβαίωσης χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

Οι σπουδαστές που διαμαρτύρονται κάνουν λόγο για μία κατάκτηση του εκπαιδευτικού συστήματος που τίθεται σε κίνδυνο και υποστηρίζουν πως μέχρι σήμερα οι σχολές του ΟΑΕΔ κατάφερναν να συνδέουν την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

Όπως λένε, σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται και μία αγορά εργασίας που βρίσκεται σε ύφεση και πολλαπλώς μεταβάλλεται, οι δεξιότητες και οι τεχνικές που αποκτούν οι απόφοιτοι των σχολών ΟΑΕΔ είναι απαραίτητες.

Οι σπουδαστές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και αναμένεται να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες την κινητοποίησή τους.

Τονίζουν ότι οι περισσότεροι είναι άτομα που αναγκάζονται το πρωί να εργάζονται και το απόγευμα να κάθονται στα θρανία και αγωνιούν για το μέλλον τους, σε μία αβέβαια στιγμή για τη χώρα.

Διεκδικούν, ακόμα, να γίνεται πρακτική άσκηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, να αναβαθμιστούν τα εργαστήρια των σχολών και να συμβαδίζουν με τις σύγχρονες ανάγκες της τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου