oaednews

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΥ ΟΑΕΔ



Την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022, συγκλήθηκε, κατόπιν πλειοψηφικής απόφασης του ΔΣ του Συλλόγου, Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΥ ΟΑΕΔ, με μοναδικό θέμα συζήτησης το σχέδιο νόμο «Δουλειές Ξανά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ομόφωνα αποφασίστηκε η καταγγελία του αντικοινωνικού χαρακτήρα του Σχεδίου Νόμου και η έκδοση του παρόντος Ψηφίσματος.

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΥ ΟΑΕΔ εκφράζει τη διαφωνία της:

      Με τη μετονομασία του ΟΑΕΔ σε ΔΥΠΑ, χωρίς κανένα εμφανή λόγο, με τεράστιο κόστος και με υποκρυπτόμενη την υποβάθμιση του Οργανισμού.

      Με την αλλαγή στο τρόπο Διοίκησης του Οργανισμού και συγκεκριμένα: Με τη μείωση των μελών των εκπροσώπων των εργαζομένων και των κοινωνικών εταίρων, με την τοποθέτηση τριών υποδιοικητών και με τη δημιουργία κυβερνητικής πλειοψηφίας.

      Με τις αυστηρές ποινές που επιβάλλονται στους ανέργους (διαγραφή έως και 2 χρόνια από τα Μητρώα του ΟΑΕΔ).

      Με την κατάργηση, από 01.01.2023, του  ελεγκτικού μηχανισμού του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της μεταφοράς του ΛΑΕΚ στους κοινωνικούς εταίρους.

      Με τη διοχέτευση τεράστιων ποσών, πάνω από ένα δις, στην κατάρτιση, ευνοώντας μεγάλους παρόχους κατάρτισης και μετατρέποντάς τους, έμμεσα, σε φορείς απασχόλησης. 

Η Γ.Σ θα στηρίξει όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να αρθούν οι αντικοινωνικές διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας.

 

                                                Εκ του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου