oaednews

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΠΑΝΣΥΠΟ:Κατεπείγοντα μέτρα για αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού σε χώρους λειτουργίας των υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ.”

Θέμα: Κατεπείγοντα μέτρα για αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού σε χώρους λειτουργίας των υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ.”
κ. Διοικητά,
Με μεγάλη λύπη μας και πραγματική ανησυχία επανερχόμαστε για να σας θυμίσουμε τα αυτονόητα που οφείλετε να πράξετε ως Διοικητής ενός από τους μεγαλύτερους Οργανισμούς της χώρας!
Από την προηγούμενη εβδομάδα και παρά τις επιστολές που λάβατε τόσο από τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ο.Α.Ε.Δ., όσο και από τις Ομοσπονδίες που εκπροσωπούνται , συνεχίζεται η πλημμελής αντιμετώπιση από μέρους σας του ζητήματος της λήψης μέτρων προστασίας από τον κορωναϊό στις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Είναι αδιανόητο το γεγονός μέχρι σήμερα να μην έχει κυκλοφορήσει επίσημα από πλευράς σας ερμηνευτική εγκύκλιος σχετικών οδηγιών προς τους Προϊστάμενους των Υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ.! Συνεχίζουν να αποστέλλονται στις υπηρεσίες αλληλοκαλυπτόμενα emails των Διευθύνσεων του Οργανισμού και σε κάποιες περιπτώσεις και απλών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να πάρει κάποιος την ευθύνη και να δημιουργείται σύγχυση και διαμάχη μεταξύ Προϊσταμένων – Υπεύθυνων και υπαλλήλων!

Αν δεν το γνωρίζετε σας ενημερώνουμε ότι σε όλες τις υπηρεσίες άλλων Οργανισμών, οι Διοικητές έλαβαν αποφάσεις και υπεύθυνα έδωσαν διευκρινήσεις για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους αφενός και αφετέρου για τη διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων! Από αναρτήσεις διαφόρων ατόμων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληροφορηθήκαμε ότι εχθές, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, είχατε σύσκεψη σχετικά με το θέμα αυτό! Αγνοήσατε να μας καλέσετε και να μας ενημερώσατε σχετικά!

Σήμερα δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών μας!

Επειδή δεν είναι αυτός ο ρόλος μας σας καλούμε να λάβετε Απόφαση:
 1. Μέτρα και οδηγίες που αφορούν την εσωτερική λειτουργία των υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ.  Καθορισμός αρμοδιοτήτων των Προϊσταμένων – Υπεύθυνων κάθε Υπηρεσίας σχετικά με το θέμα αυτό.  Μέριμνα για τις ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων που λόγω των καθηκόντων τους θα πρέπει να μεταβούν σε εξωτερικούς χώρους π.χ. ελεγκτές, διαχειριστές κ.λ.π.,  Ειδική μέριμνα για υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες,  Ανακατανομή των υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας σε ομάδες με ευθύνη των Προϊσταμένων – Υπεύθυνων σύμφωνα με τη σύνθεση του υπαλληλικού προσωπικού και των καθηκόντων τους,  Οδηγίες χειρισμού σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα της νόσου σε συγκεκριμένη ομάδα υπαλλήλων).
2. Μέτρα και οδηγίες συναλλαγής με το κοινό  Απαιτείται ερμηνευτική εγκύκλιος από τις αρμόδιες διευθύνσεις για κάθε αντικείμενο του Οργανισμού και όχι αποστολή ηλεκτρονικών emails!  Πρόβλεψη άμεσης και καθολικής διακοπής συναλλαγής με το κοινό
3. Μέτρα για λειτουργία τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης Ο.Α.Ε.Δ. ΕΪιδικές οδηγίες τόσο για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του κοινού εξ αποστάσεως , όσο και για την προστασία των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτό το αντικείμενο!

 Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύουν την αναγκαιότητα της πρότασής μας για τη σύσταση ομάδας διαχείρισης της έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Σας καλούμε για άλλη μια φορά να αναλογιστείτε τη σοβαρότητα της έκτακτης κατάστασης και να λάβετε άμεσα σχετικές αποφάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου