oaednews

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Βρούτσης: Ανησυχία για την ανεργία λόγω του ιού

Με δραματικό τόνο εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την απαισιοδοξία του για την επίτευξη του στόχου για το ποσοστό της ανεργίας λόγω κορωνοϊού. Σωστά ανησυχεί ο κ. Υπουργός για τον   κορωνοϊό αλλά δεν εξηγεί γιατί η ανεργία αυξήθηκε το 4ο τρίμηνο του 2019 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, γιατί ως γνωστών τα στοιχεία του ΟΑΕΔ που καταγράφουν πολύ μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την ΕΛΣΤΑΤ δεν τα υιοθετεί...


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεικόπουλου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης παραδέχθηκε ότι η πανδημία είναι ανασταλτικός παράγων για την τήρηση των μέτρων μείωσης της ανεργίας. «Η πανδημία θα έχει επιπτώσεις σε όλο το σύνολο της οικονομίας, αλλά και στην αγορά εργασίας. Μακάρι να πιάσουμε το στόχο του 15% σε ότι αφορά τη μείωση της. Αλλά φοβάμαι πολύ» τόνισε.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις του Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ) και Μαρία Αθανασίου (Ελληνική Λύση ) για τις συνέπειες του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας ο κ. Βρούτσης είπε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη και τα δύσκολα είναι μπροστά. "Η κυβέρνηση βρίσκεται "εφ όπλου λόγχη". Δυστυχώς οι όποιες ανακοινώσεις καλύπτουν μόνο ένα διάστημα» δήλωσε και τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται έχουν στόχο να μην υπάρχουν κοινωνικές και δημοσιονομικές ανατροπές.

Σε ότι αφορά την άδεια ειδικού σκοπού, υποστήριξε ότι αν όλο το βάρος έπεφτε στις επιχειρήσεις τότε θα καταστρέφονταν η οικονομία, διότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στη χώρα μας είναι μικρομεσαίες.

Παραδέχθηκε τέλος ότι θα υπάρξουν καταχρηστικές συμπεριφορές και ενέργειες λόγω της αναστολής της Εργάνης, όπως όμως είπε θα είναι προσωρινή και θα επανέλθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου