oaednews

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Ζητούμε εκ νέου το κλείσιμο των υπηρεσιών

Προς : 1. Διοικητή ΟΑΕΔ
            2. Υπουργό Εργασίας
            3. Υπουργό Υγείας

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές  ότι  οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ  υποδέχονται  καθημερινά πολύ κόσμο και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την εξάπλωση του κορονοϊού Οι κανόνες υγιεινής δεν μπορούν να τηρηθούν στις υπηρεσίες  μας που η ροή του κόσμου είναι συνεχής και διαρκώς ανανεούμενη, χωρίς να μπορεί να υπάρξει ο παραμικρός έλεγχος για την υγεία των συναλλασσόμενων.  Περαιτέρω, με δεδομένο τα μέτρα πρόληψης του Υπουργείου Υγείας και τις άδειες ειδικού σκοπού οι υπηρεσίες έχουν αποδεκατιστεί και υπολειτουργούν  έτσι κι αλλιώς, ενώ παραμένουν απροστάτευτοι στις υπηρεσίες πολλοί συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθής ομάδες.

Με αίσθημα ευθύνης και αφουγκραζόμενοι την αγωνία των συναδέλφων από τα ΚΠΑ, ζητούμε, εκ νέου,  το κλείσιμο των υπηρεσιών για το κοινό μέχρι νεωτέρας Με αυτό τον τρόπο ίσως  συμβάλλουμε στην αποτροπή της πανδημίας.   Σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού για επιδόματα ανεργίας κλπ  είμαστε βέβαιοι ότι όλα μπορεί να γίνουν με ενεργοποίηση όλων των ηλεκτρονικών δυνατοτήτων, χωρίς να χάσει κανένας   δικαιούχος παροχές  του Οργανισμού. 
Η ενεργοποίηση ηλεκτρονικών δυνατοτήτων για το κοινό έχει περιορίσει τη ροή του συναλλασσόμενου κοινού, αλλά όχι σε βαθμό που μπορεί να γίνει αποτελεσματική διαχείριση για την αποφυγή της  μετάδοσης του κορονοϊού.
 

Ζητούμε να ενεργοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που δίνει η ΠΝΠ για εξ αποστάσεως  και εκ περιτροπής εργασία. Ζητούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα, έγκαιρα και προληπτικά την πρωτόγνωρη για όλους πανδημία του  κορονοϊού.

 Για το ΔΣ 

Ο πρόεδρος           Ο Γ. Γραμματέας 
Μακράκης Γ              Τηλιγάδας Κ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου