oaednews

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων «διεκδικεί» την μετεγκατάσταση του ΟΑΕΔ

Με θετική ματιά φαίνεται πως αντιμετωπίζει η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, το αίτημα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων για τη μεταφορά των υπηρεσιών του από το κτίριο που βρίσκεται τώρα επί του δέλτα Καλαμπάκας, στο κτίριο όπου στεγάζονταν παλιά η Εργατική Εστία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Tv10.gr αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του τοπικού εργατοϋπαλληλικού φορέα κ. Γιάννης Οικονόμου με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ο κ. Οικονόμου μετέφερε το αίτημα της Διοίκησης για τη μεταφορά των υπηρεσιών στον ιστό της πόλης, ώστε εργαζόμενοι και άνεργοι να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν στο κτίριο που στεγάζονται τώρα οι υπηρεσίες. Παράλληλα, του κατέθεσε και το σχετικό υπόμνημα όπου αναφέρονται όλοι οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η μεταφορά του κτιρίου, δεδομένου ότι πολλοί εργαζόμενοι και άνεργοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αστικά λεωφορεία , σπαταλώντας χρόνο και κυρίως χρήματα για τη μεταφορά τους. «Καθημερινά το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων δέχεται τη δυσαρέσκεια ανέργων και πολιτών του νομού μας και τα εύλογα ερωτήματα τους, σχετικά με την πρόσβαση τους στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ, στην οδό Καλαμπάκας» σημειώνει ο κ. Οικονόμου.
Από την πλευρά του, ο κ. Πρωτοψάλτης δεν ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο αυτό, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η τεχνική υπηρεσία του Οργανισμού θα επισκεφθεί το κτίριο για να προχωρήσει σε αυτοψία, ώστε να εξεταστεί εάν τελικά ο χώρος πληροί τις προδιαγραφές για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών.
Σημειωτέον, στο υπόμνημα υπογραμμίζεται μεταξύ των άλλων «πιστεύαμε ότι η μετεγκατάσταση της υπηρεσίας του ΟΑΕΔ στο κτίριο όπισθεν της ΔΕΗ (εγκαταλειμμένο κτίριο του πρώην Οργανισμού της Εργατικής Εστίας, πρώην ΚΕΝΕ) ήταν θέμα χρόνου να γίνει, αλλά βλέπουμε ότι υπάρχει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
Το Εργατικό Κέντρο διεκδικεί την μετεγκατάσταση του ΟΑΕΔ στο κτίριο όπισθεν της ΔΕΗ, ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ. Ένα κτίριο, το οποίο δυστυχώς από την αχρησία κινδυνεύει να καταστραφεί επειδή ακριβώς δε χρησιμοποιείται, δημιουργώντας παράλληλα λειτουργικά προβλήματα στον συστεγαζόμενο Βρεφονηπιακό Σταθμό ΟΑΕΔ. Με την μετεγκατάσταση θα μειωθεί σημαντικά το κόστος του ΟΑΕΔ μιας και έχει δικό του κτίριο είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ενοίκιο πάνω 2.300 ευρώ το μήνα.
Σωρευτικά, σε περίοδο μνημονίων ξοδεύτηκαν για ενοίκια από το 2010 μέχρι και σήμερα πάνω από 300.000 ευρώ».
Tv10.gr

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΗ ...ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Η ΟΧΙ;
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΧΡΟΝΩΝ!!!!
    ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ;;
    ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΑΠΑΝΟΥΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΣΚΟΠΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή