oaednews

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Επίδειξη δεξιοτήτων στις ειδικότητες της ΕΠΑ.Σ. Ρόδου



 Τρίτη, 8 Μαϊου 2018, στην ΕΠΑΣ και στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ρόδου, Θεμ. Σοφούλη 93, στις 4 μ.μ.
Εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει επίδειξη των δεξιοτήτων των ειδικοτήτων που λειτουργούν στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ρόδου διοργανώνει η ΕΠΑΣ και το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ρόδου την Τρίτη, 8 Μαϊου 2018, στην ΕΠΑΣ και στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ρόδου, Θεμ. Σοφούλη 93, στις 4 μ.μ.
Η επίδειξη αφορά τις ακόλουθες ειδικότητες...
1. Μαγειρικής Τέχνης

2. Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
3. Κομμωτικής - Αισθητικής Τέχνης
4. Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου
5. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
6. Εγκαταστατών Ψυκτών & Κλιματιστικών Έργων.
Οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στις ίδιες ειδικότητες. Κάθε χρόνο φοιτούν 9.000-10.000 μαθητές στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα.
Οι μαθητές που φοιτούν στις Σχολές του ΟΑΕΔ αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας ασκούμενοι σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της εθνικής οικονομίας σε πολλές τεχνικές ειδικότητες.
Οι μαθητευόμενοι ασκούνται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε ΔΕΚΟ, Δήμους και στον δημόσιο τομέα. Το σύστημα on the job-training που εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην πράξη καθώς οι μαθητές σε σημαντικό ποσοστό μετά το τέλος των σπουδών τους συνεχίζουν να απασχολούνται στις θέσεις πρακτικής άσκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου