oaednews

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Μαθητές της ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας διεκδικούν την πρωτιά σε διαγωνισμό που διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες



Aπό τη μυρωδάτη επαρχία και τους πρόποδες του Ολύμπου πέντε μαθητές της ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας και της ειδικότητας Βοηθών Φαρμακείου οι:

Σερέτης  Δημήτρης, Φαλάρα Παναγιώτα, Πλάκα Ναζίν,  Κάλια Βιόλα, Κάζια Αλεξάνδρα

ξεκινούν την Τρίτη 8/5/2018 για την Αθήνα για να λάβουν μέρος στον τελικό μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και να διεκδικήσουν μία από τις τρεις πρώτες θέσεις για τη δημιουργία Κοιν.Σ.Επ. με την επωνυμία «Εταιρεία ενημέρωσης & προστασίας του πλούσιου βιότοπου των γύρω βουνών της Θεσσαλίας σε  βότανα-φαρμακευτικά & αρωματικα φυτά και χρήση αυτών».


Εδώ και μερικούς μήνες δούλεψαν με όραμα για τη δημιουργία της Κοιν.Σ.Επ. η οποία θα έχει στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για τις αναλγητικές και θεραπευτικές ικανότητες των βοτάνων και φαρμακευτικών-αρωματικών φυτών και να τους ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τον τροπο συλλογής τους από τη φύση ώστε αυτό το πλούσιο εργοστάσιο παραγωγής βοτάνων και φαρμακευτικών-αρωματικών φυτών να παραμείνει για τις επόμενες γενιές.

Σε πρώτο στάδιο το σχολείο μας προκρίθηκε στούς δέκα πρώτους και ευελπιστούμε για μία καλύτερη διάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί η προσπάθεια των δύο άλλων ομάδων

Ομάδα 1η : Νικόλαος Γράβαλος, Πετσέτα Εύα, Γιώργος Τσιώνας, Μανώλης Μπακάλμπασης και Κουτσουρούμπα Σμαραγδή.
Η Κοιν.Σ.Επ. που πρότειναν να δημιουργήσουν είχε στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στη σωστή αντιμετώπιση των ατόμων με   ειδικές ανάγκες. Πιστεύουν ότι η προσπάθειά τους θα έχει επιτυχία διότι η ενημέρωση κυρίως θα στοχεύει τις εκπαιδευτικές κοινότητες, μέσα στις οποίες παρέχεται μια σημαντική ευκαιρία για να αναπτυχθεί ο πολιτισμός που θα αναγνωρίζει και θα εκτιμά την ποικιλομορφία. 


Ομάδα 2η :  Βιργινία Κόλια, Κωνσταντίνος  Ιωάννου, Βασω Τσακούμη, Χρήστος Μακρής, Αθανάσιος Νίτας
Η Κοιν.Σ.Επ. που πρότειναν να δημιουργήσουν είχε στόχο να οργανώσουν ένα γραφείο για ενημέρωση σχετικά με  το περπάτημα στο βουνό και  τα οφέλη του και για  ευαισθητοποίηση  σχετικά  με την αγάπη και το σεβασμό που πρέπεινα δείχνουμε στο βουνό.



Πιστεύουν ότι ο κόσμος και πιο συγκεκριμένα οι νέοι, που βασανίζονται από το άγχος και την ανασφάλεια της εποχής, δεν γνωρίζουν πόσο αγχολιτικό είναι το περπάτημα στο φυσικό περιβάλλο και ιδιαίτερα  στο βουνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου