oaednews

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ


                                                        Προς  Τα Μέλη μας, Συναδέλφους
                                       Έδρες τους
                                                                 
                                                                     
                                                                                                                                             
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μετά από μια αδικαιολόγητη ένταση που επικράτησε το τελευταίο διάστημα, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς όλους τους συναδέλφους, επισημαίνουμε τα εξής:

         Πάγια θέση μας, στην οποία και είμαστε αμετακίνητοι, είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
         Έτσι και στο θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, συμβαδίζοντας και με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, προκρίναμε τη μεταστέγασή τους σε ιδιόκτητους χώρους οι οποίοι πλέον υπάρχουν και μετά την απορρόφηση των τέως Οργανισμών ΟΕΚ και ΟΕΕ, έχουν αυξηθεί.


         Αρμόδιοι για να κρίνουν την καταλληλότητα των υφιστάμενων ιδιόκτητων κτιριακών υποδομών και τη λειτουργικότητά τους με τις απαιτούμενες εργασίες ή μετασκευές, όπου αυτές χρειάζονται, είναι οι συνάδελφοι μηχανικοί-αρχιτέκτονες.
         Η εμπλοκή του συνδικαλιστικού μας οργάνου και όλες οι ενέργειες στις οποίες προέβη, είχαν να κάνουν με την απαίτηση επίσπευσης των διαδικασιών ελέγχου της καταλληλότητας των ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων που υφίστανται στα όρια ευθύνης της Περιφερειακής μας Διεύθυνσης σε πόλεις όπου οι υπηρεσίες μας στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους.
 
        Οι αναίτιες κωλυσιεργίες, τα ‘ήξεις αφήξεις’ και οι αδικαιολόγητες υπηρεσιακές καθυστερήσεις μας ανάγκασαν να ασχοληθούμε. Καταγγείλαμε αυτά τα φαινόμενα και απαιτήσαμε επίσπευση των ελέγχων καταλληλότητας.
      
        Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν και είναι, προϊόντα κακής , ψευδούς πληροφόρησης και ατεκμηρίωτες φήμες.  
    
        Οι προσωπικές επιθέσεις και οι ανοίκειοι χαρακτηρισμοί, καταδικάζονται συλλήβδην.
      
        Οποιοδήποτε πρόβλημα θα πρέπει να αναφέρεται στους υπηρεσιακά αρμόδιους, στους οποίους θα πρέπει να εκφράζονται δια της υπηρεσιακής οδού και οι όποιες αντιρρήσεις.
        
         Η Ένωση Υπαλλήλων δια των εκλεγμένων οργάνων της δεν συνδιοικεί τον Οργανισμό και δεν εμπλέκεται σε υπηρεσιακές υποθέσεις. Κρίνει αποφάσεις, εντοπίζει και επισημαίνει αδυναμίες, καταγγέλλει πρακτικές με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων που υπηρετεί και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
        
        Και καταλήγουμε με την επισήμανση ότι: ‘Όλη αυτή η αδικαιολόγητη, φανατική και πέραν των ορίων προσωπική επίθεση που δέχεται ο Πρόεδρος της Ένωσης ο οποίος εκφράζει ομόφωνες αποφάσεις  της Ένωσής μας, θα πρέπει να σταματήσει. Θίγει το γενικό πλαίσιο των διεκδικήσεων στη Περιφέρειας μας και υπονομεύει την συναδελφικότητα όλων μας,




Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου