oaednews

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ!!




Φωτογραφία του χρήστη ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας. 


ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

H EΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας  έλαβε το πρώτο βραβείο  στο διαγωνισμό του British Council Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες, με την ομάδα της ειδικότητας Βοηθών Φαρμακείου, ο Σερέτης Δημήτρης, Φαλάρα Παναγιώτα, Πλάκα Ναζίν, Κάλια Βιόλα, Κάζια Αλεξάνδρα δημιούργησαν επιχειρηματικό πλάνο για Εταιρεία ενημέρωσης & προστασίας του πλούσιου βιότοπου των γύρω βουνών της Θεσσαλίας σε  βότανα-φαρμακευτικά & αρωματικα φυτά και χρήση αυτών  με έπαθλο μία επιταγή 1000€  που θα διατεθεί για τις ανάγκες του σχολείου.
Αρχικά η ομάδα  προκρίθηκε στην τελική 10αδα του Διαγωνισμού και έλαβε μέρος
στην τελική εκδήλωση για την ανάδειξη των μεγάλων νικητών  την Τρίτη 8 Μαΐου στο INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στις 17.00-20.00.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια έκθεση όλων των ομάδων και συνεχίστηκε με το διαγωνισμό και την παρουσίαση των ιδεών ενώπιον κριτικής επιτροπής. 
Για τους σκοπούς της έκθεσης οι ομάδες χρησιμοποίησαν αφίσα με το όνομα, τις ιδέες  και το λογότυπο της κοινωνικής τους επιχείρησης. Σκοπός της έκθεσης ήταν οι  παρευρισκόμενοι να γνωρίσουν τις κοινωνικές επιχειρήσεις και οι ομάδες να έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν με το κοινό για την ιδέα τους. 
Για τους σκοπούς του διαγωνισμού οι ομάδες χρησιμοποιήσαν παρουσίαση σε μορφή Power Pointη οποία  συνόδευε την προφορική τους παρουσίαση και έπρεπε να έχει μέγιστη διάρκεια 3 λεπτών. (Pitch Presentation)
Η παρουσίαση της ομάδας της ΕΠΑΣ Μαθητείας Λάρισας εντυπωσίασε με τα ιδιαίτερα καινοτομικά και επιχειρηματικά χαρακτηριστικά της και συνοδεύτηκε από Power Point και αφίσα που μετέφερε όλα τα μηνύματα της Κοιν.Σ.Επ.

ΓΝΩΡΙΣΕ: Έλα σε επαφή με τους θησαυρούς της φύσης
ΣΕΒΑΣΟΥ: Μάθε το τροπο συλλογής από τη φύση
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ: Βάλε τα φαρμακευτικά φυτά και βότανα στη ζωή σου

Μότο της επιχείρησης η ρήση του Ιπποκράτη «Η τροφή είναι το φαρμακό σου και το φαρμακό σου είναι η τροφή σου»
Ο διαγωνισμός όπως οργανώθηκε από το British Council είχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρό-
πο ώστε να βελτιώσει την κατανόηση και τις γνώσεις των νέων για την κοινωνική καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα να  αναπτύξει τις βασικές δεξιότητες για τη μάθηση, τη ζωή και την εργασία. Η καινοτομία, η ομαδική εργασία η εμπιστοσύνη και οι επιμέρους δραστηριότητες  σχεδιάστηκαν προκειμένου να αξιοποιήσουν διαφορετικές ομάδες δεξιοτήτων όπως:
• Η κριτική σκέψη και η δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων
• Η επικοινωνία και η συνεργασία
• Η δημιουργικότητα και η φαντασία
• Η έννοια του ενεργού πολίτη
• Οι ψηφιακές δεξιότητες
• Η ηγεσία
Ο ρόλος  της Διευθύντριας  Ευαγγελίας Αντωνίου και της εκπαιδευτικού Κωνσταντίνας Γιαννακοπούλου που επιμελήθηκαν τις δραστηριότητες και έβαλαν τα ερεθίσματα, υπήρξε  καταλυτικός για την επιτυχία  του προγράμματος.
Ευχαριστούμε το British Council που κατόρθωσε να κινητοποιήσει τους μαθητές μας και την εκπαιδεύτρια Μαρία Μπόλη που μας υποστήριξε στην υλοποίηση του προγράμματος.
Συγχαρητήρια στην ομάδα για την επιτυχία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου