oaednews

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Άδεια σε Δημοσίους Υπαλλήλους και από ιδιώτη ιατρό

Ότι, η βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια (έως 8 ημέρες) δημοσίων υπαλλήλων χορηγείται και με γνωμάτευση ιδιώτη ιατρού, απάντησε επικαλούμενη σχετική διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα (ακολουθεί) Βουλευτών της Ν.Δ., στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr.

Στην ίδια απάντηση (ακολουθεί), η κα Γεροβασίλη υπογραμμίζει πως, ουδέποτε έχουν γίνει γνωστές στο Υπουργείο εγκύκλιοι άλλων Υπηρεσιών με αντίθετο περιεχόμενο - όπως αναφέρουν οι Βουλευτές στην Ερώτησή τους.
Στην ουσία, η Υπουργός διαβεβαίωσε πως, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη σχετική διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα, όσον αφορά τη νομοθετικά κατοχυρωμένη πλήρη ισοτιμία της υπογραφής όλων των ιατρών, ανεξάρτητα από το αν παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.
Άξιο υπογράμμισης ότι, μετά τις 8 ημέρες για χορήγηση ιατρικών αδειών, πάλι δεν έχει αλλάξει κάτι και ισχύουν όσα αναφέρονται ρητά στις οικίες διατάξεις.

Η ερώτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου