oaednews

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Σε ποια ηλικία αρχίζουν οι εργαζόμενοι να μισούν την δουλειά τους

Αν έχετε φτάσει σε ένα σημείο της εργασιακής σας πορείας που λέτε «φτάνει, δεν πάει άλλο», δεν είστε οι μόνοι.
Έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 24.000 εργαζόμενους σε 8 χώρες διαπίστωσε ότι μόνο το 8% των εργαζομένων ηλικίας 18 έως 34 ετών ανέφεραν ότι ήταν δυσαρεστημένοι με την δουλειά τους, ενώ από τα 35 και μετά, το ποσοστό αυτό διπλασιαζόταν.

Ο Cary Cooper, ερευνητής από το Manchester Business School αναφέρει ότι μετά τα 30 συχνά αλλάζει η στάση των ανθρώπων απέναντι στην εργασία, όταν αξιολογούν την καριέρα τους και αλλάζουν προτεραιότητες.
«Έρχεται μία στιγμή που είτε δεν έχει πετύχει και η δουλειά σε έχει εξαντλήσει ή η εμεπειρία σου, σου λέει ότι η οικογένειά σου είναι πιο σημαντική», είπε ο Cooper στο Bloomberg.
«Αναρωτιέσαι: “Γιατί το κάνω;”»
Η δυσαρέσκεια ανάμεσα στους εργαζόμενους, φυσικά, προκαλεί προβλήματα και στις επιχειρήσεις, αφού όταν οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι είναι περισσότερο παραγωγικοί, πιστοί και δημιουργικοί σε αντίθεση με εκείνους που είναι δυσαρεστημένοι.
Πέρα από αυτό, οι εργαζόμενοι άνω των 35 ετών έχουν πολύτιμη εμπειρία, από την οποία μπορεί να ευεργετηθεί κάθε εταιρεία.
«Είναι σημαντικό η ευτυχία τους να μην παραμελείται, οπότε οι επιχειρήσεις πρέπει να αφιερώνουν χρόνο για να επενδύσουν στο προσωπικό τους.», ανέφερε ο Phil Sheridan σχετικά με την έρευνα.
Πηγή: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου