oaednews

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΕΚ ΑΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Επιστολή επιβράβευσης από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων ΟΑΕΔ κ. Αθηνά Λάζου


Προς τους αγαπητούς  Σπουδαστές και Συντελεστές της Θεατρικής Παράστασης, της Σχολής ΑΜΕΑ Αθηνών.
Με την ευκαιρία της καταπληκτικής παράστασης που ανέβασαν οι σπουδαστές του ΚΕΚ ΑΜΕΑ Γαλατσίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στην οποία λόγω προγραμματισμένης από καιρό σοβαρής οικογενειακής υποχρέωσης δεν παραβρέθηκα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με πολλή αγάπη και ανιδιοτελώς,  στήριξαν αυτή την απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια.
Ένα σύντομο ιστορικό



Η εποπτεύουσα Διεύθυνση της Σχολής (Α3)  κατά την επίσκεψη στο ανοιξιάτικο μπαζάρ του ΚΕΚ ΑΜΕΑ Αθηνών  και μετά το όμορφο δείγμα δουλειάς που είχαμε παρακολουθήσει τα Χριστούγεννα και τις πρώτες συζητήσεις που είχαν γίνει τότε- συζήτησε με τον   σκηνοθέτη κ. Β. Βασιλάκη την πιθανότητα να ανεβάσει ένα μικρό μονόπρακτο  και σε συνεννόηση με την θεατρική ομάδα του ΟΑΕΔ  να παιχτεί ανοίγοντας την δική τους παράσταση (στην οποία χορηγός είναι η ΠΕΥ ΟΑΕΔ).
Αφού υπήρξαν συναντήσεις και συνεννοήσεις της Α3 τόσο με την ΠΕΥ ΟΑΕΔ  όσο και με την θεατρική ομάδα του ΟΑΕΔ αποφασίστηκε  να ανέβει αυτοτελώς και δεσμευτήκαμε ότι θα στηρίξουμε την προσπάθεια.
Στη συνέχεια υπήρξαν έγγραφα αιτήματα της Α3 και συνεννοήσεις με τον πρόεδρο  κ. Μακράκη και την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων  ΟΑΕΔ η οποία αποφάσισε να αγκαλιάσει και στηρίξει  την προσπάθεια και να την χρηματοδοτήσει.
Ο σκηνοθέτης κ. Βασιλάκης με δικές του ενέργειες και επαφές προκάλεσε την θετική ανταπόκριση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και η κ. Διοικήτρια επιβεβαιώνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή της στο έργο της Σχολής, φρόντισε να μεταφερθεί το θερμό ενδιαφέρον και οι ευχαριστίες  της Διοίκησης στους αρμόδιους της Στέγης ώστε να μας παραχωρηθεί αφιλοκερδώς η αίθουσα.
Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ διέθεσε 500 ευρώ για τα κοστούμια εποχής και 100 ευρώ για την βιντεοσκόπηση της παράστασης . Επίσης η ΠΕΥ ΟΑΕΔ φρόντισε για την δημοσιοποίηση της παράστασης σε όλους τους συναδέλφους και την τήρηση της προτεραιότητας στις συμμετοχές λόγω περιορισμένων θέσεων (κατ απαίτηση της Στέγης).
Η συνάδελφος κ. Χαρά Αδαμοπούλου παρέμεινε πολλές φορές τα απογεύματα για να μπορούν να γίνονται οι πρόβες.
Για την ιστορία δε , η εισαγωγή του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στο πρόγραμμα της Σχολής προέκυψε μετά από συζητήσεις με την  σχολή ΑΜΕΑ και την συνεργασία των στελεχών της Δνσης Α3 (εποπτεύουσα Δνση) και της Α4 (Δνση Προγραμμάτων και Μέσων Διδασκαλίας) του ΟΑΕΔ.
Οι πρωταγωνιστές βεβαίως του θαυμάσιου εγχειρήματος δεν είναι άλλοι από τους σπουδαστές της σχολής, οι οποίοι με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη κ. Βασιλάκη, μας χάρισαν αυτήν την παράσταση, και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια !!
Επειδή λοιπόν η υλοποίηση αυτής της υπέροχης παράστασης  ήταν αποτέλεσμα μίας Συνολικής Προσπάθειας, Θερμά Παρακαλώ και Προσκαλώ, όλους εκείνους, που με πολύ αγάπη και φροντίδα αγκάλιασαν την προσπάθεια, να είναι μαζί μας και του χρόνου αρωγοί.
Αθηνά Λάζου.
Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων
ΟΑΕΔ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου