oaednews

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Διαψεύδουν την Γεροβασίλη οι εργαζόμενοι στο υπ. Εργασίας

«Αποκύημα της φαντασίας και δημιούργημα κάποιων σκοτεινών μυαλών», χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη δήλωση – καταγγελία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγας Γεροβασίλη ότι στο Υπουργείο Εργασίας με αφορμή το ζήτημα της αξιολόγησης, «έγινε ένας τραμπουκισμός, δηλαδή συνδικαλιστές τράβηξαν τις πρίζες από τα πρωτόκολλα». 

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για «συκοφαντική δήλωση» και ζητάει ή «την άμεση δημοσιοποίηση των ονομάτων των συνδικαλιστών που δήθεν εμπλέκονται σε οποιαδήποτε «τραμπούκικη» ενέργεια, ειδάλλως την άμεση ανασκευή – συγγνώμη της εν λόγω Υπουργού για την κατασυκοφάντηση όλων των συνδικαλιστών του Υπουργείου».Αφορμή για τη συγκεκριμένη αντιπαράθεση αποτελεί το ζήτημα της αξιολόγησης του δημόσιου τομέα. Ο Σύλλογος θεωρεί ότι μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων συμμετείχαν στο απεργιακό μέτρο που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ «είναι προφανές ότι οι εκπρόσωποί τους δεν είχαν κανένα λόγο να δημιουργήσουν οποιοδήποτε θέμα στη διαδικασία της αξιολόγησης».
Με επίσημη ανακοίνωση, ο Σύλλογος σημειώνει με νόημα, ότι δεν δέχεται «μαθήματα δημοκρατίας από πολιτικά στελέχη που με «ντροπολογίες» προσπαθούν να αμαυρώσουν την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων». Προσθέτει δε ότι οι εργαζόμενοι θέλουν την αξιολόγηση του δημόσιου τομέα και αγωνιούν για την πραγματική αναβάθμιση των υπηρεσιών τους και του ανθρώπινου δυναμικού υπέρ του συμφέροντος των πολιτών και αγωνίζονται για τη δημιουργία μιας «κουλτούρας αξιοκρατίας» ενάντια σε ένα πελατειακό σύστημα που έχουν εκθρέψει οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του ελληνικού κοινοβουλίου και από όπου και αν προέρχονται.
Παράλληλα επισημαίνει, ότι σέβεται «απεριόριστα το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της επιλογής του κάθε συναδέλφου» και καταδικάζει «απερίφραστα κάθε βίαιη ενέργεια στοχοποίησης, συνδικαλιστικού απομονωτισμού και πολιτικού διωγμού». Στο πλαίσιο αυτό καλείται η κ. Γεροβασίλη να ανασκευάσει τη δήλωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου