Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Απασχόληση των νέων

500 εκ ευρώ από την ΕΕ για την Απασχόληση των νέων ή για τις εταιρείες ευρέσεως εργασίας?

Στα 157,85 δισ. ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων και στα 134,49 δισ. ευρώ σε πιστώσεις πληρωμών ανέρχονται τα ποσά του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2017 που ενέκρινε σημερα το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, με 438 ψήφους υπέρ, 194 κατά και 7 αποχές.

 «Έχουμε πετύχει τους στόχους μας. Ο προϋπολογισμός του 2017 επικεντρώνεται σαφώς στις προτεραιότητές μας για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, και την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. 


Τα επιπλέον 500 εκατ. ευρώ για την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων είναι ένα σαφές μήνυμα για την ΕΕ να αναλάβει δράση. Έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της μετανάστευσης», δήλωσε ο εισηγητής, Τζένς Γκέγερ (Σοσιαλιστές, Γερμανία). 
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σημερα το ευρωκοινοβούλιο αναφέρει ότι εξασφάλισε 500 εκατ. ευρώ επιπλέον συγκριτικά με την αρχική πρόταση του σχεδίου προϋπολογισμού για την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων (Youth Employment Initiative), προκειμένου να παρασχεθεί στους νέους η απαραίτητη βοήθεια στην αναζήτηση εργασίας. 

Πρόσθετα κονδύλια ύψους 200 εκατ. ευρώ θα δώσουν ώθηση σε βασικά προγράμματα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, όπως το COSME (πρόγραμμα για την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων), ο μηχανισμός «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility), το ερευνητικό πρόγραμμα Horizon 2020 και το πρόγραμμα Erasmus + για την κινητικότητα των φοιτητών.


1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ????? ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΙΑ ...ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕ..ΝΟ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΙ??? ΤΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΩΡΑ???? ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΑ..ΔΙΚΑ..ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ...ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΨΑΞΕ ΒΡΕΣ ΣΕ..ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ...ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ..ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή