Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Απαράδεκτη τροπολογία Αχτσιόγλου για γραφεία ευρέσεως εργασίας

Με απαράδεκτη τροπολογία της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, καταργείται προηγούμενη διάταξη και μπορεί εφεξής να εκχωρείται η άσκηση της δραστηριότητας Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας (Ι.Γ.Ε.Ε.) και υποκαταστημάτων τους σε διαφορετικό φυσικό ή νομικό πρόσωπο, από εκείνο που τα σύστησε.
Σε μια διαλυμένη αγορά εργασίας ο στόχος δεν θα έπρεπε να είναι η ενδυνάμωση των ιδιωτικών γραφείων εργασίας που μοναδικό σκοπό έχουν την "αρπαγή κονδυλίων"  αλλά η ενδυνάμωση και στήριξη του μοναδικού δημόσιου φορέα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρει η τροπολογία η προτεινόμενη διάταξη κρίνεται αναγκαία στο πλαίσιο της εφαρμογής του ν. 3919/2011 (Α 32) «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων», οι ρυθμίσεις του οποίου αποσκοπούν στην τόνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και στον εκσυγχρονισμό του συνόλου της οικονομίας μέσω της απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών και της άρσης των εμποδίων στην παροχή υπηρεσιών, ενώ η καταργούμενη ρύθμιση αφορούσε αδικαιολόγητο περιορισμό στο πλαίσιο της άσκησης της δραστηριότητας του Ιδιωτικού Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας. Η μεταβίβαση ή εκχώρηση της δραστηριότητας  του Ιδιωτικού Γραφείου Εργασίας πλέον θα γίνεται ελεύθερα εφόσον πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις7 σχόλια:

 1. Όταν ως υπάλληλοι πρώτης γραμμής μοιραζομαστε τις γνώσεις &τις εμπειρίες μας στην αγορα εργασιας με τους ανεργους, & οι προϊστάμενοι δυσφορουν αντί να μας επιβραβεύουν να τα τα αποτελεσματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό κατάλαβες ότι φταίει ή το γεγονός ότι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων συνεχίζεται με τακτική.Την μία δεν προλάβαμε εκχωρήθηκαν τα προγράμματα σε άλλο φορέα , από την άλλη τα αποθεματικά του Οργανισμού "δανείζονται",το σύστημα υπολειτουργεί δημιουργώντας εμπόδια στην παροχή υπηρεσιών
   και εσύ εντοπίζεις το πρόβλημα στους προϊσταμενους και όχι στην ουσία.....

   Διαγραφή
 2. Η εργασία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η εργασία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμε 1/12/2016 8.40, όλα έχουν τη ρίζα τους. Τπτ δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σας πείραξε -τάχα μου- μια τροπολογιούλα που έκανε (και δίνει τον ... αγλέορα σε κάποιους)!
  Δεν έχει δικαίωμα δηλαδή το κορίτσι, να πεί ένα μεγάλο (και ... ακριβούτσικο) "ευχαριστώ", σ΄ αυτούς που την έβαλαν σ΄ αυτή τη θέση;
  Και πότε νομίζετε βρε ... παλιόπαιδα, ότι θα έχει την ευκαιρία να τους πεί το "ευχαριστώ"; Όταν θα πάψει να είναι Υπουργός;;
  Δεν σας αρκεί που είναι ωραιοτάτη και ... καλλίπυγος, αλλά την είδατε νέα και λαμπερή κι αμέσως πέσατε να τη ... "φάτε"!
  Αιδώς, ΟΑΕΔ-είοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή