oaednews

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Δυσλειτουργίες στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Ο… χαμός γίνεται αυτές τις μέρες στην σελίδα του ΟΑΕΔ στο διαδίκτυο, με εκατοντάδες ανέργους να προσπαθούν να μπουν μέσα, πατώντας τον κωδικό και το συνθηματικό τους, έτσι ώστε να κάνουν την αίτηση για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Ωστόσο, η σελίδα του ΟΑΕΔ, εξαιτίας των εκατοντάδων ανέργων που προσπαθούν να μπουν μέσα, φορτώνει με δυσκολία.

Υπάρχουν όμως προβλήματα και στη συνέχεια εφόσον οι άνεργοι καταφέρουν και μπουν μέσα. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν άνεργοι, ορισμένες θέσεις εργασίας που έχει προκηρύξει ο Δήμος Πατρέων, παραπέμπουν τους αιτούντες, όχι στην Πάτρα, αλλά σε μακρινούς Δήμους.
Ειδικότερα, άνεργη υποχρεωτικής εκπαίδευσης προσπάθησε να κάνει αίτηση για Εργάτες Γενικών Καθηκόντων, μια ειδικότητα για την οποία ο Δήμος ζητά τις περισσότερες θέσεις (πάνω από 100, άρα υπάρχουν και περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας). Όμως πατώντας την ειδικότητα η σελίδα του ΟΑΕΔ, την παρέπεμψε αυτόματα στο Δήμο Κερατσινίου!
Η άνεργη, επειδή θα της ήταν αδύνατον για 480 ευρώ να μετακομίσει στο Κερατσίνι, αναγκάστηκε και βρήκε άλλη ειδικότητα.
Σε κάθε περίπτωση η τελευταία ημέρα υποβολής θα είναι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ. Μέχρι τότε δεκάδες άνεργοι της Πάτρας, της Αχαΐας και γενικότερα της Ελλάδας θα είναι on line. Άλλωστε, άλλη δουλειά δεν έχουν να κάνουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου