oaednews

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Πάτρα: «Φάμπρικα» για τις αιτήσεις κοινοφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ; – Καταγγελίες για ιδιώτες που ζητούν 20 ευρώ από ηλεκτρονικά αναλφάβητους ανέργους

Ιδιώτες ζητούν χρήματα από ανέργους που θέλουν να υποβάλλουν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ και να βρουν μια θέση εργασίας, έστω και οκτάμηνη, στο πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας. Αυτές τις καταγγελίες έχει δεχθεί από Πατρινούς, η δημοτική Αρχή, η οποία αποφάσισε να διαθέσει τους υπαλλήλους της για τη δωρεάν υποβολή των αιτήσεων που γίνεται ηλεκτρονικά.
Οι αιτήσεις ξεκίνησαν από τις 10 το πρωί της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 13ης Οκτωβρίου 2016.
Μιλώντας στο thebest.gr, στελέχη της δημοτικής Αρχής εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η διαδικασία των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, καθώς με αυτό τον τρόπο, επί της ουσίας, αφήνονται εκτός διαδικασίας, τα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού, τα οποία είναι «ηλεκτρονικά αναλφάβητοι» και δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν ιδιώτες να τους κάνουν την αίτηση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ανέργων που έφτασαν στη δημοτική Αρχή, οι ιδιώτες ζητούν 20 ευρώ για να κάνουν τις αιτήσεις.
Παράλληλα, η διαδικασία είναι ιδιαιτέρα γραφειοκρατική, καθώς ζητούνται μια σειρά εγγράφων, από ΑΜΚΑ μέχρι και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Για τους παραπάνω λόγους, αποφασίστηκε υπάλληλοι της Υπηρεσία του Δήμου, στη Μαιζώνος 110 (ισόγειο) να βοηθηθούν για την ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων τους.
Το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκαν την εν λόγω Υπηρεσία, περί τα 50 άτομα, κυρίως για να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και τα έγγραφα που απαιτούνται για την επιβολή της αίτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου