oaednews

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Ο αγώνας των προσφύγων συνεχίζεται... Η Ανθρωπιά μας δοκιμάζεται...



Καθημερινά παρακολουθούμε συνανθρώπους μας να βαδίζουν χιλιόμετρα στο άγνωστο με ορθωμένα τείχη παντού. Παρακολουθούμε συνανθρώπους μας να συνωστίζονται σε αίθουσες αναμονής χωρίς να έχουν τίποτα να αναμένουν. Παρακολουθούμε συνανθρώπους μας να κουβαλάνε κυριολεκτικά τα οικογενειακά τους "βάρη" και να ψάχνουν μία διέξοδο απ' τ' αδιέξοδο.
Δυστυχώς η από 28 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσή μας δεν ήταν η τελευταία. Γιατί το πρόβλημα δεν λύθηκε. Γιατί το πρόβλημα οξύνεται. Οι ανάγκες αυξάνονται και καλούμαστε όλοι πάλι να αποδείξουμε ότι παρά τις δυσκολίες, πρώτα απ' όλα παραμένουμε Άνθρωποι.

Καλούμε τους Συναδέλφους να συμμετέχουν στον αγώνα για τη διατήρηση της Ανθρωπιάς. Αυτός είναι η κούρσα μας, αυτός και ο μαραθώνιός μας. 

Μαζεύουμε ανά Υπηρεσία:


Τρόφιμα  μακράς διαρκείας, ξηρά τροφή, νερά, χυμούς κλπ, αθλητικά παπούτσιαείδη υγιεινής (χλωρίνες, καθαριστικά, γάντια, σακούλες σκουπιδιών, μωρομάντηλα, πάνες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια μιας χρήσης, σερβιέτες, σαπούνια, σαμπουάν) ή ότι άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο για την επιβίωση των προσφύγων.

Μόλις ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των ειδών ανά Υπηρεσία επικοινωνήστε με το ΔΣ για να τα συλλέξει και να τα μεταφέρει στους ανθρώπους που τα χρειάζονται. Για τον καλύτερο συντονισμό μας, ως καταληκτική ημερομηνία συγκέντρωσης των ειδών ορίζεται η Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι σε πρόσφατη επικοινωνία μας με χώρους φιλοξενίας προσφύγων μας ζήτησαν να ανακοινώσουμε ότι υπάρχει ανάγκη εθελοντών για βάρδιες. Όσοι συνάδελφοι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν εθελοντικά στους χώρους διαμονής προσφύγων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με το ΔΣ. 

Για το ΔΣ 
 Ο Πρόεδρος                  Ο ΓΓραμματέας 
Μακράκης Γ                         Ρέππας Ι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου