oaednews

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η Αντωνοπούλου για την Εγγυημένη Απασχόληση

Η Αναπληρώτρια Υπουργός, μεταξύ άλλων θα αναλύσει τη συμβολή του μέτρου του «εργοδότη ύστατης καταφυγής» στην απασχόληση, στην αναθέρμανση της οικονομίας και στην κοινωνική συνοχή.

Σε εκδήλωση με θέμα «Εγγυημένη απασχόληση, μια εναλλακτική πρόταση στη λιτότητα» θα μιλήσει αύριο, 2 Μαρτίου, στις 16:45, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Αίθουσα Νίκη), η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
Σκοπός της ημερίδας είναι η διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για τη συμβολή της εγγυημένης απασχόλησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός, μεταξύ άλλων θα αναλύσει τη συμβολή του μέτρου του «εργοδότη ύστατης καταφυγής» στην απασχόληση, στην αναθέρμανση της οικονομίας και στην κοινωνική συνοχή.

«Ο «εργοδότης ύστατης καταφυγής» δε σημαίνει μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο. Σημαίνει ότι το κράτος ενεργοποιεί τη διαδικασία προσωρινής δημιουργίας θέσεων εργασίας με βασικό μισθό όταν δεν δύναται να το κάνει μόνος του ο ιδιωτικός τομέας, όπως στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας. Με την ανάκαμψη της οικονομίας, οι εργαζόμενοι επανέρχονται στην ιδιωτική αγορά εργασίας, η οποία θα τους προσφέρει καλύτερες προοπτικές απασχόλησης και αμοιβές. Μέχρι τότε, οι άνεργοι επανασυνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, προσφέροντας με την εργασία τους κοινωνικά ωφέλιμο έργο, αποφεύγοντας έτσι τον κοινωνικό αποκλεισμό. O σχεδιασμός της νέας κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας 8 μηνών, βασίστηκε στην ιδέα του εργοδότη ύστατης καταφυγής», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το ίδρυμα Friedrich Ebert, το Levy Economics Institute και τοΙνστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με ομιλητές μέλη της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, επικεφαλής Διεθνών Ερευνητικών Κέντρων και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου