oaednews

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Ενημερωτικό σημείωμα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 187 / 2 -11 – 2015
Προς: Όλες τις υπηρεσίες
Ενώσεις-Μέλη μας

Θέμα: «Επαφές με ηγεσία Υπουργείου Εργασίας»

Προγραμματισμένη συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Καταπολέμησης της Ανεργίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου είχε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν κυρίως οι πολιτικές απασχόλησης και ο ρόλος του ΟΑΕΔ. Η Ομοσπονδία έδωσε έμφαση στην ένδεια προγραμμάτων που παρατηρείται, το πλήθος και το είδος των οποίων είναι αντιστρόφως ανάλογα με την αύξηση της ανεργίας που καταγράφει ιστορικές πρωτιές. Οι απόψεις της Υπουργού και της Ομοσπονδίας φαίνεται να συγκλίνουν ως προς την αναποτελεσματικότητα της πλειοψηφίας των προγραμμάτων, γεγονός που συνδέεται με την αλόγιστη χρήση προγραμμάτων κατάρτισης.

          Η κ. Αντωνοπούλου συμφώνησε με το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας να δοθεί προτεραιότητα στα Προγράμματα Απασχόλησης, αναλύοντας μας ωστόσο το νομικό πλαίσιο της ΕΕ, το οποίο επιτάσσει κατάρτιση.  Συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν στην επιχειρησιακή επάρκεια του Οργανισμού, με το ΔΣ της Ομοσπονδίας να ζητάει ενίσχυση και αξιοποίηση του δυναμικού και των δυνατοτήτων του ΟΑΕΔ, προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας.
          Εν συνεχεία, την ίδια ημέρα, το Προεδρείο της Ομοσπονδίας επισκέφθηκε τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, θέτοντάς του μία σειρά θεμάτων που αφορούν στον ΟΑΕΔ, όπως νομοθετικές πρωτοβουλίες, οργανόγραμμα, ενίσχυση του Οργανισμού με προσωπικό, μονιμοποίηση των συναδέλφων εργαζομένων με ψευδεπίγραφες συμβάσεις stage  αναγνώριση προϋπηρεσίας με συμβάσεις έργου, δίδακτρα και φυσικά, το ζήτημα της αποδόσεως των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων υπέρ ΟΑΕΔ απευθείας στον  Οργανισμό.   

          Αναφορικά με το οργανόγραμμα, ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι θα το δει στο τελικό στάδιο. Για το θέμα της ενίσχυσης του Οργανισμού δήλωσε ότι έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα και στηρίζει το αίτημα για τον ΟΑΕΔ και τους Ελεγκτικούς μηχανισμούς. Για το θέμα της μονιμοποίησης των συναδέλφων με συμβάσεις stage μας ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης λύσης. Για το ζήτημα της αναγνώρισης προϋπηρεσίας των συναδέλφων με συμβάσεις έργου μας παρέπεμψε στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στον οποίο η Ομοσπονδία μας έχει προ πολλού θέσει το θέμα και αναμένει απάντηση. Σχετικά με τα δίδακτρα ο κ. Κατρούγκαλος  εξέφρασε τη διαφωνία του, μιας και όπως είπε είναι υπέρ των γενικών ρυθμίσεων κάτι το οποίο στην παρούσα οικονομική κατάσταση ισοδυναμεί με άρνηση. Τέλος, για το καυτό και διαχρονικό πρόβλημα με την παρακράτηση των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ από το ΙΚΑ μας δήλωσε ότι θεωρεί τη διευθέτησή του ιδιαιτέρως δύσκολη στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση!!! Δηλαδή, αντί να λύνουμε προβλήματα, μεμψιμοιρούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου