oaednews

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Απαγόρευση εξόδου για τον προϊστάμενο του Λογιστηρίου ΟΑΕΔ

Την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας στον 59χρονο προϊστάμενο του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ στη Λάρισα.
Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα και με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών του ΟΑΕΔ που κατατέθηκε πρόσφατα στις εισαγγελικές αρχές, ο 59χρονος φέρεται να έχει υπεξαιρέσει περί τα 8,4 εκατ. ευρώ από το ταμείο του Οργανισμού, με τρόπο που ερευνάται από τις διωκτικές αρχές.
Ηδη, από την τοπική ΕΛ.ΑΣ., βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Λάρισας για την υπόθεση των 85.000 ευρώ, που φέρεται να εισέπραξε ο 59χρονος προϊστάμενος – και συνδικαλιστής του κλάδου επί σειρά ετών – πλαστογραφώντας αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες συνάδελφοί του εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ Λάρισας λάμβαναν δάνεια, εν αγνοία τους στην πραγματικότητα.

Μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως αν ο 59χρονος, με την αποκάλυψη της υπόθεσης κατάθεσε το σχετικό ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών προκειμένου «να πέσει στα μαλακά», αλλά το βέβαιο είναι πως η διοίκηση του ΟΑΕΔ μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και τη σύνταξη του σχετικού πορίσματος, απαιτεί την επιστροφή των 8,444 εκατ. ευρώ που «έκαναν φτερά» από το ταμείο του Οργανισμού.
Υπενθυμίζεται πως τα «δάνεια» των 85.000 ευρώ αποτέλεσαν το πρώτο εύρημα των Επιθεωρητών του ΟΑΕΔ, το περασμένο καλοκαίρι, όταν διαπιστώθηκε πως οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό ουδέποτε εισέπραξαν δάνειο σύμφωνα και με τα τραπεζικά στοιχεία αφού ουδέποτε... το ζήτησαν.
Αυτή η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Εισαγγελία Λάρισας ενώ έπεται η έρευνα για το δυσθεώρητο ποσό των 8,4 εκατ. ευρώ, υπόθεση που προκάλεσε παράλληλα αναρίθμητα ερωτηματικά σχετικά με την ευκολία που μπορεί ένας προϊστάμενος λογιστηρίου δημόσιας υπηρεσίας να «σηκώνει» τόσο χρήματα χωρίς να γίνεται έγκαιρα αντιληπτός ή χωρίς να ελέγχεται πραγματικά.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι το επίμαχο ποσό των 8,4 εκατ. ευρώ αφορά σε ελέγχους που έγιναν την περίοδο από το 2007 έως και τον Δεκέμβριο του 2014 και σήμερα θα πρέπει να θεωρηθεί κάτι παραπάνω από ειλημμένη, η απόφαση για επέκταση των ελέγχων και σε προηγούμενα χρόνια ενώ απομένει η άρση του τραπεζικού απορρήτου.
Στο πλαίσιο των ίδιων ελέγχων δεν έχει αποκλειστεί επίσης η αξιοποίηση γραφολόγου προκειμένου να ελεγχθούν οι υπογραφές στα εκατοντάδες εντάλματα που εισέπραττε κατά καιρούς ο προϊστάμενος, ο οποίος τέθηκε σε αργία από τον περασμένο Ιούνιο με απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των «δανείων».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου