oaednews

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Βιβλιοπαρουσίαση :Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, στις 7.00 μ.μ., στο στο χώρο Πολιτικής και Πολιτισμού του περιοδικού «Άρδην», Ξενοφώντος 4 (6ος όροφος), Σύνταγμα, 


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΟΥΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΣ.


Το βιβλίο έχει τίτλο Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και υπότιτλο Μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση και εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Οσελότος» και τέθηκε σε κυκλοφορία τον Μάιο του 2015.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
·        Αποτελεί μια απόπειρα προσέγγισης του θέματος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας -που σήμερα αποτελεί ανάγκη των καιρών- καθώς και των δυνατοτήτων του τομέα αυτού.


·        Περιλαμβάνει θεωρητική ανάλυση, ασκήσεις και πληροφορίες για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, την Κοινωνία των Πολιτών και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα (υφιστάμενο Νομοθετικό πλαίσιο όλων των μορφών κοινωνικών επιχειρήσεων, χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης και καλά παραδείγματα στην Ελλάδα, την κατάσταση στην Ευρώπη, οδηγίες πρακτικής εφαρμογής για την δημιουργία κ.ε.), τις Εναλλακτικές πιστώσεις και τις Μικροπιστώσεις, την Γυναικεία Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τις Αλληλέγγυες δραστηριότητες του τομέα αυτού στην Ελλάδα.

·        Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, δημιουργία απασχόλησης, επαγγελματική και κοινωνική δραστηριοποίηση και δικτύωση στον Τρίτο τομέα της Οικονομίας, με απώτερο στόχο τον εξανθρωπισμό της κοινωνίας και της οικονομίας, μέσα από ένα άλλο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο ανάπτυξης.

·        Είναι ενημερωτικό αλλά και εκπαιδευτικό υλικό (για αυτο-εκπαίδευση ή δια ζώσης εκπαίδευση) και συμπεριλαμβάνει και cd με «Το εγχειρίδιο του Εκπαιδευτή» και το «Αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης» (για εφαρμογή σε εκπαιδευτικά προγράμματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας).


Απευθύνεται:
  • σε άνεργους – μελλοντικούς κοινωνικούς επιχειρηματίες και εκπαιδευόμενους στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα,
  • σε υπάρχοντες κοινωνικούς επιχειρηματίες,
  • σε στελέχη Συλλογικών Φορέων της Αλληλέγγυας Οικονομίας,
  • σε πολιτικούς και Managers Φορέων,
  • σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τραπεζικών Ιδρυμάτων και Συλλόγων,
  • σε εκπαιδευτές,
  • σε στελέχη εκπαιδευτικών κέντρων και οργανισμών υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
  • σε όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον Τρίτο τομέα της οικονομίας
  • στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.
Παρουσιάσεις του βιβλίου έχουν ήδη γίνει στα Γιάννενα στις 20/4/ 2015, στην Πρέβεζα στις 22/4/2015, και στην Άρτα στις 27/4/15, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για παρουσιάσεις και σε και σε άλλες πόλεις.

Το βιβλίο  θα πωλείται στην παρουσίαση με έκπτωση.

 Διατίθεται από στις εκδόσεις «Οσελότος» http://www. ocelotos.gr και σε άλλα βιβλιοπωλεία, όπως ενδεικτικά: «Εκδόσεις των Συναδέλφων», «Πολιτεία», «Πρωτοπορία», «Ιανός», «Οσελότος Ιωάννινα», βιβλιοπωλείο Σπύρου Πρέβεζα, κ.ά..

Πληροφορίες :
Δώρα Ντούλια: 6944-518786, F/b: Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Theodora Ntoulia
Εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ: 2106431108, http://www. ocelotos.gr
Koinsep.org: 6931025400, http://www.Koinsep.org


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ντούλια Θεοδώρα είναι οικονομολόγος, σύμβουλος, εμπειρογνώμων και εκπαιδεύτρια σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.
Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας (1989) και υπηρέτησε για 33 έτη στο Δημόσιο τομέα (Νομαρχία Ιωαννίνων, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης -όπου για πάνω από 15 έτη υπήρξε σύμβουλος κοινωνικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας-).
Έχει πλούσιο συγγραφικό και μελετητικό έργο και συμμετοχή σε πολλά συνέδρια και ημερίδες.
Στον ιδιωτικό τομέα απασχολήθηκε για πάνω από 20 έτη ως εκπαιδεύτρια, μελετήτρια και υπεύθυνη σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την Κοινωνική και Γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενώ είναι μέλος και σε δύο Κοινωνικές Επιχειρήσεις.


Η παρουσίαση διοργανώνεται από τις εκδόσεις «Οσελότος» και την Ενημερωτική πύλη koinsep.org
Θα γίνει στην Αθήνα, την Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, στις 7.00 μ.μ., στο στο χώρο Πολιτικής και Πολιτισμού του περιοδικού «Άρδην», Ξενοφώντος 4 (6ος όροφος), Σύνταγμα, με παρουσιαστές άτομα με δράση και εμπειρία στο εν λόγω πεδίο (βλ.συν πρόσκληση).
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Μωυσίδης ΑντώνηςΚαθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Δρ. Γεώρμας ΚωνσταντίνοςΥπεύθυνος του Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας του Υπ. Εργασίας
Κανάκη Ματίνα, Εκπρόσωπος της Ενημερωτικής πύλης koinsep.org, Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «Εκάτη»
Δρ. Κρημνιανιώτης Νίκος, Δ/νων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας(Ε.Ο.Ε.Σ) «Εύξεινη Πόλη»
Ντούλια ΘεοδώραΣυγγραφέας του Βιβλίου, οικονομολόγος και εμπειρογνώμων Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Παρέμβαση θα γίνει από τον κ. Άγγελο Φίσκιλη, υπεύθυνο της ενημερωτικής πύλης KoinSEp.Org, σχετικά με πανελλαδική έρευνα για τις Κοιν.Σ.Επ.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Νίκος Ντάσιος, Μηχανικός και στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», συνεργάτης του περιοδικού «Άρδην» .
 Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα διατεθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Ανάλογες παρουσιάσεις του βιβλίου έχουν ήδη γίνει στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα και στην Άρτα, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για παρουσιάσεις και σε άλλες πόλεις.
Πληροφορίες για την εκδήλωση:
Δώρα Ντούλια: 6944-518786, Maildora.ntoulia@gmail.com,  F/b: Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Theodora Ntoulia
Εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ: 210-6431108http://wwwocelotos.gr
Koinsep.org: 6931025400http://www.Koinsep.org

Θα σας παρακαλούσα, εάν νομίζετε ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι φίλοι, συνεργάτες , σύμβουλοι  για το εν λόγω θέμα και δεν σας  κάνει κόπο, να προωθήσετε το mail σ’ αυτούς.
Πληροφορίες για την εκδήλωση
Δώρα Ντούλια: 6944-518786
Εκδόσεις «Οσελότος»: 210-64431108

Koinsep.org: 6931025400

Ευχαριστώ θερμά
Δώρα Ντούλια
ΥΓ.  Θα με διευκόλυνε,  εάν μου δηλώνατε την συμμετοχή σας  στο mail ή στο τηλέφωνο της υπογράφουσας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου