oaednews

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης ΠΕΥ ΟΑΕΔ

-          Καταγγέλλουμε την μεταφορά των αποθεματικών του ΟΑΕΔ (120.000.000 ευρώ) στην ΤτΕ μετά από κυβερνητική απαίτηση προκειμένου να καλυφθούν κρατικές ανάγκες. Αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων, όσους από το ΔΣ ψήφισαν την πρόταση (εκπρόσωποι  ΣΕΒ, ΕΣΕΕ,  ΓΒΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, εκπρόσωπος  εργαζομένων  ΟΑΕΔ, και  3 εκπρόσωποι ΓΣΕΕ που διευκόλυναν ψηφίζοντας παρών.)
-          Τα λεφτά των εργαζομένων είναι  ιερά, δεν αντιμετωπίζονται σαν πλεόνασμα και δεν γίνονται βορά, στη λεγόμενη «δημοσιονομική σταθερότητα», ούτε χρησιμοποιούνται για αποπληρωμή χρέους από την εκάστοτε κυβέρνηση.

-          Αναρωτιόμαστε τι πλεόνασμα μπορεί να διαθέτει  ο ΟΑΕΔ όταν- μόλις το 1/10 των εγγεγραμμένων ανέργων παίρνει επίδομα- όταν καταργούνται οικογενειακά και μια σειρά άλλα επιδόματα- όταν εξαφανίζονται προγράμματα καταργηθέντων οργανισμών (ΟΕΕ- ΟΕΚ)- όταν συνάδελφοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, κατ’ εφαρμογή μνημονιακών νόμων – πληρώνονται με μισό μισθό;
Τι πλεόνασμα υπάρχει στον ΟΑΕΔ όταν η ανεργία στη χώρα μας έφτασε στο 27% επίσημα;
-          Συνάδελφοι, είναι νωπή η μνήμη από το πρόσφατο παρελθόν όπου με  το τελευταίο PSI έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία 13 δις. και καταβαραθρώθηκαν, με ότι αυτό σημαίνει για σημερινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους.
Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζομένους και ανέργους να καλυφθεί το σύνολο των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων,  και των πρόσφατων και όσων λεηλατήθηκαν επί δεκαετίες.
Την οικονομική κρίση στη χώρα μας δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι,  την δημιούργησαν οι πολιτικές του αδηφάγου κεφαλαίου και όσων το εκπροσωπούν. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ στεκόμαστε απέναντι σε κάθε πολιτική κυβερνητική που επιβουλεύεται τις κατακτήσεις και τον ιδρώτα μας.



Αθήνα,  2 Απριλίου 2015             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου