oaednews

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Άρση της μονιμότητας και κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών εισηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δύο είναι τα σενάρια που έχει επεξεργαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την άρση της μονιμότητας των εργαζομένων στο δημόσιο. Το πρώτο, που είναι και το πιο ήπιο, προβλέπει την άρση της μονιμότητας μόνο όσων θα προσλαμβάνονται από εδώ και πέρα και όχι και των υπηρετούντων σήμερα, ενώ το δεύτερο αφορά όλους, δηλάδή και τους εν ενεργεία σήμερα υπαλλήλους και όσους θα προσληφθούν στο μέλλον.

Ο διαχωρισμός αυτός είναι το μόνο θέμα που συζητά ο υπουργός, ο οποίος φέρεται να είναι απόλυτα πεπεισμένος για την ανάγκη  άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπάλλήλων. Στο θέμα αυτό φέρεται να συμφωνεί και ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης επανακαταθέτει την πρόταση του για κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών, που θεσπίστηκαν με νόμο του 1982, σύμφωνα με τον οποίον οι διοικήσεις των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων δικαιούνται συνδικαλιστική άδεια μετ' αποδοχών όση και η διάρκεια της θητείας τους.
Το ίδιο προνόμιο έχουν και οι πρόεδροι και γενικοί γραμματείς δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, όταν αυτές διαθέτουν απάνω από 1501 και 100001 μέλη, αντίστοιχα. Με τον ίδιο νόμο θεσπίστηκαν και οι συνδικαλιστικές άδειες άλλων στελεχών, μικρότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου