oaednews

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

«V for Voucherάδες» ένα δίκτυο των… ωφελουμένων από τα «voucher» για τον συντονισμό των διεκδικήσεών τους

Οι… ωφελούμενοι από τα «voucher», από τα προγράμματα δηλαδή κατά της ανεργίας, οργάνωσαν ένα δίκτυο με σκοπό να συντονίσουν τις διεκδικήσεις τους
Διαβάστε το μανιφέστο των «V for Voucherάδες», όπως αυτοαποκαλούνται:
«Είμαστε οι νέοι-ες, έως 29 ετών, «ωφελούμενοι» της επιταγής -voucher-«εισόδου στην αγορά εργασίας» από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Είμαστε οι νέοι-ες που δεν δουλεύουμε, αλλά "μαθητεύουμε". Εμείς, που παράγουμε έργο, αλλά δεν είμαστε εργαζόμενοι, εμείς, που περιμένουμε μήνες να πληρωθούμε, εμείς που είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, καθώς δε συμπεριλαμβανόμαστε σε κανένα νόμο, εμείς που φορολογούμαστε κανονικά, χωρίς να έχουμε ένσημα.

Γιατί πρέπει να επαναλαμβάνεται και να συνεχίζεται η εκμετάλλευσή μας από κυβερνήσεις και επιχειρηματίες; Πόσο ακόμα θα τους αφήσουμε να κερδίζουν σε βάρος μας, αφού πρώτα κατασκευάσουν το άνεργο μέλλον μας; Η ανεργία τους δε μας χωράει. Όπως και τα προγράμματα αυτά δε χωρούν τις ανάγκες μας για δουλειά, μισθό και ζωή με αξιοπρέπεια.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ εμείς ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ να υψώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στους διαμεσολαβητές-ΚΕΚ και στην αυθαιρεσία του υπουργείου. Δημιουργήσαμε ένα ενεργό δίκτυο όπου ο καθένας μας συμμετέχει γνωστοποιώντας τις εμπειρίες του από το χώρο δουλειάς. Μια πρωτοβουλία των "ωφελουμένων" που σκοπό έχει το συντονισμό των εργαζομένων στα προγράμματα αυτά, για να μπορούμε οργανώσουμε τις διεκδικήσεις μας. Ν' απαντήσουμε μαζί, απαιτώντας ν' αναγνωριστούμε ως εργαζόμενοι ,όχι ως «ωφελούμενοι», με δικαιώματα κι αξιοπρέπεια στην εργασία.
Μόνος σου αόρατος - Μαζί ανίκητοι».

4 σχόλια:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΚ. ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ.
    ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ. ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΚ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΚΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαιτείστε προγράμματα που να επιδοτούν θέσεις εργασίας με ένσημα κι όχι θέσεις κατάρτισης οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΚΕΚ διογκώνοντας ταυτόχρονα το πρόβλημα της ανεργίας. Δεν δικαιολογούνται τόσες χιλάδες voucher για διαφορετικές ηλικίες και τόσες λίγες επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας. Μήπως θέλουν να εξυπηρετήσουν με κάθε τρόπο τα αγαπημένα τους ΚΕΚ? Μήπως οι ιθύνοντες έχουν οφέλη από αυτά? Κατά τα άλλα το ΙΚΑ δεν έχει εισροές εισφορών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσιντότας Περικλής10 Νοεμβρίου 2014 στις 10:01 μ.μ.

    Τα ΚΕΚ αναδεικνύονται τα βασικά υπομόχλια διαχείρσης της ΑΠΑΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ και μέ άμεσο στόχο την σταδιακή συρρύκνωση ή και εξαφάνιση του ΟΑΕΔ έτσι δείχνουν τουλάχιστον σήμερα οι κινήεις τακτικής των Αρχόντων οπότε χάνεται η Κρατική Μέριμνα και η Κρατική Προοπτική του πολιτη-εργαζόμενου....Δυστυχώς παιδιά είστε σε τροχιά διαχείρησης ΝΕΟΣΚΛΑΒΩΝ και αυτό το καθετώς φαίνεται στον ορίζοντα.....εύχομαι να γράφω και να σκέφτομαι λάθος αλλά βλέπω κατα την αδαή μου άποψη ότι οι εργαζόμενοι μεταπηδούν στης κατάσταση της ψηφιακής και μοντέρνας δουλοπαροικίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΕΚ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ (ΝΕΟ) ΣΚΛΑΒΩΝ.
    ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΗΤΑΝ ΤΑ STAGE. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΚ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή