oaednews

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Νοικιάζουν επαγγελματικούς χώρους με την …ώρα!


Στην ενοικίαση γραφείων με… την ώρα, την ημέρα, την εβδομάδα ή το μήνα βρίσκουν διέξοδο πολλοί Ελληνες, οι οποίοι πλέον αδυνατούν να συντηρήσουν το δικό τους επαγγελματικό χώρο.
Πρόκειται για τα αποκαλούμενα «κέντρα επιχειρηματικότητας», στα οποία ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή μία επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να βρει επαγγελματική στέγη για περιορισμένο χρονικό διάστημα, που συνήθως δεν ξεπερνά το έτος.

Ανοδικά

Η αύξηση της ζήτησης τέτοιων χώρων είναι τόσο μεγάλη που, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στον Ελεύθερο Τύπο παράγοντες της αγοράς, ούτε η «βύθιση» των τιμών των ενοικίων δεν μπορεί να την περιορίσει. Και αυτό γιατί η αβεβαιότητα που διακατέχει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό επιχειρείν, σε συνδυασμό με τα πενιχρά εισοδήματα και τα αυξημένα κόστη, τα οποία συνοδεύουν την ενοικίαση μιας επαγγελματικής στέγης (εξοπλισμός, μισθώματα και λογαριασμοί κοινής ωφέλειας), δεν αφήνουν πολλές εναλλακτικές για… παραδοσιακή μίσθωση. «Προσφέρουμε είτε εγγυημένη θέση εργασίας σε open plan χώρο, με ντουλάπι (locker) για τα προσωπικά αντικείμενα, είτε σταθερή θέση σε ολιγομελή ή ιδιωτική αίθουσα, με πλήρη ευελιξία ως προς το χρόνο παραμονής, με δυνατότητα εργασίας για μία ώρα, μία ημέρα, μία εβδομάδα, ένα μήνα, έξι μήνες ή ένα χρόνο», εξηγεί στον «Ε.Τ.» ο ιδρυτής των Ecinisi Business Centers στη Λεωφόρο Κηφισίας, στην Αθήνα, κ. Δημήτρης Παυλόπουλος.

Ευήλιο, ευάερο

Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το είδος εμπορικών μισθώσεων υπόσχονται φωτεινούς και ευχάριστους χώρους εργασίας, σε κτίρια αμιγούς επαγγελματικής χρήσης, σε ιδανικές κομβικές θέσεις, με πολύ καλή συγκοινωνιακή υποδομή, που παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Με μόλις 50 ευρώ το μήνα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να νοικιάσουν τους εν λόγω χώρους, που μπορεί να είναι από επαγγελματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις έως ξένες εταιρίες, που επιθυμούν να διατηρούν ένα παράρτημα στην Αθήνα, έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο Internet, όπως, επίσης, και συμβουλευτική υποστήριξη από πιστοποιημένους μέντορες (management mentors) από το Harvard.

Ωθηση στην καινοτομία

Το συμβουλευτικό κομμάτι αποτελεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ecinisi, και την ειδοποιό διαφορά της έναντι των ανταγωνιστών, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. «Εξασφαλίζουμε ένα περιβάλλον που ευνοεί πολύ τις startups, προάγοντας την καινοτομία. Συμμετέχουμε σε μία ανοικτή ομάδα προγραμματιστών, σχεδιαστών, επαγγελματιών διαφόρων κλάδων και επιχειρηματιών, που μοιράζονται το όραμα και τις γνώσεις τους, αλληλοϋποστηρίζονται και αναπτύσσονται, κάνοντας νέα βήματα μαζί», τονίζει ο κ. Παυλόπουλος.
Οσον αφορά στο κόστος των επιπλέον υπηρεσιών, όπως η χρήση ντουλαπιών, σταθερού τηλεφώνου και meeting room και η παροχή καφέ και γραφικής ύλης, το ποσό ανεβαίνει από τα 50 στα 100 ευρώ μηνιαίως, με δυνατότητα έκπτωσης έως και 20% (80 ευρώ/μήνα) σε περίπτωση δέσμευσης ενός έτους. Στο ίδιο μήκος κύματος, το πακέτο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δέσμευση συγκεκριμένης σταθερής θέσης σε ολιγομελή αίθουσα, χρήση του εκτυπωτή και αξιοποίηση της γραμματείας για τυχόν εισερχόμενες κλήσεις, υπηρεσίες ταχυδρομείου ή ρύθμιση ραντεβού, κοστίζει 150 ευρώ το μήνα (120 ευρώ/μήνα με ετήσια δέσμευση και έκπτωση 20%).



ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ



ΠΗΓΗ : e-typos.com

1 σχόλιο:

  1. Τσιντότας Περικλής10 Νοεμβρίου 2014 στις 12:37 π.μ.

    Έξυπνη μπίζνα αλλά ασταθής ως προς το σύστημα συναλλαγών και ως προς την κατοχύρωση του πελάτη....γιατί αυτές οι εταιρίες φαντάσματα αν κάνουν αεριτζίδηκες δούλειες τότε "ψεγάστε σκουπίστε τελειώσαμε"...και κρίμα οι καυμένοι οι πελάτες που θα κάνουν συναλλαγή με μιά εταιρεία που τον άλλο μήνα δεν θα υπάρχει.....που είναι η Νομικοί τη΅Χώρας μας που είναι τα συμβούλια ανταγωνισμού που είναι τα Σωματεία των ελεύθερων επαγγελματιών που είναι τα Επιμελητήρια κλπ...δεν λέω που είναι το κράτος γιατί το κράτος πάτωσε την αγορά με την πολιτική του με αγοραστική δύναμη αρνητική στους πολίτες με την αγορά βαλτωμένη και με 60% επίσημους ανέργους και δεν πιάνουμε τους φτωχούς αγρότες που δεν έχουν εισοδήματα ενω είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και υποτίθεται ότι απασχολούνται ...οπότε η ανεργια είναι σε τρομακτικούς δείκτες το ίδιο και η αποσύνθεση της κοινωνίας...είναι φυσικό επόμενο αυτές οι "καινοτομικές" κυψέλες που είναι το πέπλπ προπετάσματος καπνου ηθελημένα ή αθελα του κάθε αεριτζή....η σαπίλα των καιρών μας με τέτοιες καταστροφικές πολιτικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή