oaednews

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Απέρριψε απόφαση του δήμου Πετρούπολης για ελάφρυνση ανέργων

Με την αιτιολογία ότι οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι επαγγελματίες, δεν προβλέπονται σε καμία διάταξη νόμουΤην απόφαση του δήμου Πετρούπολης, να απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη τους μακροχρόνια άνεργους και να μειώσει κατά 50% τα τέλη για τους νέους επαγγελματίες, απέρριψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την αιτιολογία ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από καμία διάταξη του νόμου για τους μακροχρόνια ανέργους και τους νέους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με καταγγελία - ανακοίνωση του δήμου Πετρούπολης, στα μέσα Οκτωβρίου με πρόταση του δημάρχου πάρθηκε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο να απαλλαχθούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι και να μειωθούν κατά 50% τα τέλη στους νέους επαγγελματίες της πόλης για τον πρώτο χρόνο άσκησης του επαγγέλματος.

Στις 4 Νοεμβρίου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την απόφαση με την αιτιολογία ότι οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι επαγγελματίες, δεν προβλέπονται σε καμία διάταξη νόμου.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος (πρόσκειται στο ΚΚΕ) καταγγέλλει «την κυβερνητική πολιτική που υλοποιείται μέσα από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς να επιτρέπουν την οποιαδήποτε ελάφρυνση στις λαϊκές οικογένειες» και δηλώνει ότι θα κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι μας, ασκώντας κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος, προκειμένου να παρθεί πίσω η ακύρωση της απόφασής μας».



http://www.protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. Τσιντοτας Περικλής10 Νοεμβρίου 2014 στις 10:22 μ.μ.

    Η Κομισιόν προτείνει φορολογικές ελαφρύνσεις στους ανέργους

    «Σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής κρίσης - αυξανόμενης φτώχειας και ανεργίας - σε μια Ευρώπη που "γερνάει", η στοχοποίηση των ανέργων με εξαντλητικά φοροεισπρακτικά μέτρα και φήμες περικοπών του επιδόματος ανεργίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι λύση. Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία, ας σκύψει με υπευθυνότητα πάνω από αυτή την ομάδα των συνανθρώπων μας, διασφαλίζοντάς τους, ως οφείλει, μια αξιοπρεπή διαβίωση.
    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=40111


    Αυτοί οι Άρχοντες που ρυθμίζουν και κουμαντάρουν με ποιά Ευρώπη είναι...?

    και με τον ρημαγμένο και καταβασανισμένο ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ποιός είναι πλάι του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή