oaednews

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ενημερωτικό Σημείωμα Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com
                                                                                   Αρ. Πρωτ. 57-10/2/2014

Ενημερωτικό Σημείωμα
Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, πραγματοποίησε την Τριτη, 2 Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, σε μια σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με τις Πολιτικές Ηγεσίες των Υπουργείων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Βουλευτές και εκπροσώπους των κομμάτων και άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.
Απο τη μεριά μας τέθηκαν μετ΄επιτάσεως στον Υπουργό  ολα τα ζητήματα που αφορούν στον Οργανισμό και κυρίως:

·        η άμεση επανατοποθέτηση των Συναδέλφων μας που ειναι σε διαθεσιμότητα
·        η διασφάλιση  ότι ο ΟΑΕΔ δεν θα πληγεί από ένα επόμενο κύμα διαθεσιμότητας
·        το Οργανόγραμμα του ΟΑΕΔ
·        τα έξοδα μετακίνησης των υπαλληλων του Οργανισμού
·        το πάγωμα της καταβολής των δόσεων των δανείων
·        Καταβολή εξόδων για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές
Θέσαμε, επίσης, θέματα όπως:
·        η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και πως αυτές θα επηρεάσουν τη λειτουργια του Οργανισμού
·        τα νέα προγράμματα για δημιουργία θέσεων απασχόλησης
·        η ρύθμιση των στεγαστικών δανείων και γενικότερα η συνέχιση της στεγαστικής πολιτικής
Από τον Υπουργό λάβαμε τις εξής απαντήσεις:
1.    Σχετικά με το ζήτημα της επανατοποθέτησης των Συναδέλφων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα υποστήριξε οτι εχει κάνει  δεκτό το αίτημα του Οργανισμού για την κάλυψη 260 θέσεων από την κινητικότητα και το έχει προωθήσει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μας ενημέρωσαν ότι έχει συσταθεί η τριμελής επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει στο επόμενο χρονικό διάστημα (τέλος του μήνα) προκειμένου να εγκρίνει οριστικά τις θέσεις για επανατοποθέτηση. 
2.    Σχετικά με επόμενα κύματα διαθεσιμότητας μας είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός διαθεσιμότητας στον οποίο να συμπεριλαμβάνεται ο ΟΑΕΔ
3.    Σχετικά με την οριστικοποίηση του Οργανογράμματος τόνισε ότι θα προχωρήσει όπως έχει ήδη εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.
4.    Σχετικά με τα έξοδα μετακίνησης των υπαλληλων του Οργανισμού το έλαβε υπόψη του
5.    Σχετικά με το αίτημα εκ νέου παγώματος των δόσεων των δανείων επιφυλάχθηκε να το εξετάσει.
6.    Σχετικά με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών μας δήλωσε ότι βρίσκονται ακόμα σε διαβουλεύσεις
7.    Σχετικά με τα νέα προγράμματα μας είπε ότι έρχονται πολλά νέα προγράμματα αρμοδιότητας ΟΑΕΔ, γεγονός που επιτείνει την ανάγκη ενός ισχυρού Οργανισμού.
8.    Σχετικά με τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων δεσμεύτηκε οτι θα προχωρήσουν σύντομα σε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία
9.    Όσον αφορά την κάλυψη εξόδων για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές ζήτησε αναλυτικά στοιχεία τα οποία ήδη επεξεργαζόμαστε.
Γενικά ο Υπουργός δεσμεύτηκε οτι στόχος ειναι η ενδυνάμωση του Οργανισμού.
Εμείς του καταστήσαμε σαφή την αυταπόδεικτη θέση μας οτι ο Οργανισμός λειτουργεί βασιζόμενος, κυρίως, στις φιλότιμες, αν όχι υπεράνθρωπες, προσπάθειες των Συναδέλφων και ότι ο όγκος των εργασιών είναι τέτοιος που απαιτεί θεσμική και εργασιακή ενίσχυση.
Εκτίμησή μας είναι ότι το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων δεν έχει τελειώσει και ότι μόνο με ένα καλά οργανωμένο αγώνα μπορεί να αποτραπεί. Οι υπογεγραμμένες μνημονιακές υποχρεώσεις για απολύσεις παραμένουν και ίσως είναι αυτός ο λόγος που το νέο N/Σ για την αξιολόγηση προβλέπει,  προφητεύει και επιβάλει ότι το 15% των υπαλλήλων είναι ακατάλληλοι και πρέπει  να βαθμολογούνται οπωσδήποτε από 1 έως 6 (δηλαδή στο καιάδα) !!!
Συνάδελφοι
Δηλώσαμε στην πολιτική ηγεσία  ότι σε οποιαδήποτε επιχειρούμενη υποβάθμιση του Οργανισμού, η Κυβέρνηση θα μας βρει ενωμένους απέναντί της.

Ο αγώνας συνεχίζεται! Καλωσορίζουμε σε αυτόν τον κοινό αγώνα, της συσπείρωσης και της ενιαίας εκπροσώπησης, τα 200 και πλέον νέα μέλη που έχουν εγγραφεί στις πρωτοβάθμιες ενώσεις μας  και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ να εγγραφούν και να ενισχύσουν την πραγματική ενότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα του Οργανισμού. Ο ΟΑΕΔ είναι ένας και η εκπροσώπησή του εννιαία…

6 σχόλια:

  1. Για τα έξοδα μετακίνησης του είπατε ( παγκόσμια πρωτοτυπία ) ότι φορολογούνται ως καθαρό εισόδημα ,κάτι που είναι και απαράδεκτο και αντισυνταγματικό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα έξοδα μετακίνησης του είπατε ( παγκόσμια πρωτοτυπία ) ότι φορολογούνται ως καθαρό εισόδημα ,κάτι που είναι και απαράδεκτο και αντισυνταγματικό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως θα έπρεπε να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα στο θέμα της επανατοποθέτησης των συναδέλφων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συναδελφοι πιστευω πρεπει να ασχοληθουμε οπωσδηποτε με την επανατοποθετηση των σε διαθεσιμοτητα συναδελφων..οι ανθρωποι εχουν τρελαθει απ'την αγωνια κι εμεις οι βολεμενοι ειμαστε απλοι θεατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σύλλογος του ΟΑΕΔ γιατί δεν έκανε απεργία με την ΠΟΠΟΚΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή