oaednews

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σε κίνδυνο η υγεία των βρεφών στο ΒΝΣ του ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας!

Σε κίνδυνο έχει εκτεθεί η υγεία των νηπίων και βρεφών του βρεφονηπιακού σταθμού Ηγουμενίτσας του ΟΑΕΔ, ύστερα από τις απολύσεις του προσωπικό μαγειρείου και καθαριότητας.

Μάλιστα από τις 7 Νοεμβρίου που απολύθηκαν τα τέσσερα άτομα που απασχολούνταν στην καθαριότητα και συντηρούσαν μια έκταση 1280 τ.μ, ο βρεφονηπιακός σταθμός λειτουργεί χωρίς προσωπικό καθαριότητας, με αυξημένο κίνδυνο για την υγεία των βρεφών και νηπίων που φιλοξενούνται σε αυτόν.

Τα παραπάνω προκύπτουν από καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Βρεφονηπιακού Σταθμού, οι οποίοι επισημένουν πως η πολιτεία πλέον έχει και την αποκλειστική ευθύνη για οποιοδήποτε πρόοβλημα υγείας και ασφάλειας των παιδιών προκύψει στο ΒΝΣ.   

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων έχει ως εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Με την παρούσα σας εκφράζουμε την αντίδρασή μας ως προς την απόλυση προσωπικού από τον ΒΝΣ ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας. Ξεκινώντας με την απόλυση 2 ατόμων προσωπικού μαγειρείου από την 18/9/2013, που οδήγησε σε δυσλειτουργία το Σταθμό, προχωρήσατε στην εκ νέου απόλυση του συνόλου των 4 ατόμων προσωπικού καθαριότητας από την 7/11/2013. Από την συγκεκριμένη ημερομηνία έως και σήμερα ο Βρεφονηπιακός Σταθμός λειτουργεί χωρίς προσωπικό καθαριότητας θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο την υγεία 39 βρεφών και νηπίων. Ο Σταθμός λειτουργούσε έως και σήμερα με αυτά τα 4 άτομα ως προσωπικό καθαριότητας για ένα κτηριακό συγκρότημα 1280 τμ.
Ως γονείς ανησυχούμε για την υγιεινή και την άψογη καθαριότητα των χώρων που κινούνται τα παιδιά μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η υγιεινή στους συγκεκριμένους χώρους πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστική γιατί ο κίνδυνος μολύνσεων και μετάδοσης ιώσεων είναι πολύ μεγάλος. Είναι ένα κομμάτι που δεν μπορεί να παραμεληθεί και χωρίς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει ο βρεφονηπιακός σταθμός.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Την άμεση και μόνιμη λύση του προβλήματος, φέρνοντας άμεσα προσωπικό καθαριότητας, καθώς:
Α) ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
Β) ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ
Την απόλυση των 6 εργαζομένων του ΒΝΣ ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας, ως άδικη και αναίτια, καθώς αυτοί αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της εύρυθμης λειτουργίας του Σταθμού μας.
Από τη λήψη της παρούσας, σας καθιστούμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνους για την ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ των παιδιών μας, καθότι εν έτη 2013 θεωρούμε αδιανόητο και ανεπίτρεπτο να λειτουργεί βρεφονηπιακός σταθμός χωρίς προσωπικό καθαριότητας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου
Παππά Παναγιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου