oaednews

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

505 Έλληνες δεν «χαμπάριασαν» από κρίση

Από το 2009 ως σήμερα οι Έλληνες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με το σκληρό πρόσωπο της κρίσης… Ανεργία, φτώχεια, χαράτσια, μειώσεις μισθών είναι λέξεις που εισήλθαν με μιας στο λεξικό τους, όμως για 505 Έλληνες δεν άλλαξε απολύτως τίποτα!

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, που επικαλείται στοιχεία της έρευνας της εταιρίας Wealth-X, οι πλούσιοι Έλληνες αυξήθηκαν κατά 20%! Σύμφωνα με την έρευνα της Wealth-X της Σιγκαπούρης σε συνεργασία με την ελβετική επενδυτική τράπεζα UBS, η κρίση όχι μόνο δεν επιφέρει απώλειες στις περιουσίες της οικονομικής ελίτ, αλλά αντίθετα αυξήθηκαν!
Ειδικότερα, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 880 άτομα, ενώ πάνω από 2.170 άνθρωποι έχουν σήμερα στην κατοχή τους χρηματική περιουσία άνω του ενός δισ. δολαρίων, με τα συνολικά τους περιουσιακά στοιχεία να έχουν υπερδιπλασιαστεί κατά την περασμένη πενταετία από 3,1 σε 6,5 τρισ. δολάρια.
Μεταξύ των χωρών που απέκτησαν περισσότερους δισεκατομμυριούχους είναι και η Γερμανία, με συνολικά 148 πλούσιους, τη στιγμή που στις ΗΠΑ καταγράφονται 515 και στην Κίνα 157 δισεκατομμυριούχοι. Το 19% των Γερμανών με περιουσία άνω του ενός δισ. δολαρίων είναι γυναίκες.
Στην Ελλάδα 505 πολίτες έχουν περιουσία που υπερβαίνει τα 30 εκατ. δολάρια. Ειδικότερα για την Ελλάδα, η οποία διανύει αισίως τον έκτο χρόνο ύφεσης, η έρευνα καταγράφει 505 πολίτες με χρηματική περιουσία που υπερβαίνει τα 30 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για μία αύξηση που «αγγίζει» το 11%. Μάλιστα οι πιο πλούσιοι Έλληνες κατόρθωσαν μάλιστα να αυξήσουν τη συνολική τους περιουσία κατά 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου