oaednews

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Τα κριτήρια για την διαθεσιμότητα

Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα κριτήρια αξιολόγησης όσων τεθούν σε διαθεσιμότητα και αφορούν: τη βασική και επαγγελματική τους εκπαίδευση, την εργασιακή και διοικητική τους εμπειρία, δεξιότητες, επιδόσεις, πειθαρχικές ποινές, αδικαιολόγητες απουσίες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάσταση.
Αρμόδια για την αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και την κατάρτιση βαθμολογικού πίνακα είναι τα Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια σε υπουργεία και αποκεντρωμένες διοικήσεις.
Περαιτέρω, επιτρέπεται η μετάταξη μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων και η μεταφορά υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε άλλες υπηρεσίες. Η μετάταξη ή μεταφορά πρέπει να ανταποκρίνεται στην εργασιακή φυσιογνωμία του εργαζομένου (δεξιότητες, επιδόσεις, ηθικές αμοιβές, πειθαρχικές ποινές, μακρόχρονες ή συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες, αδικαιολόγητες απουσίες). Επιτρέπεται η μεταφορά προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ σε ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα. «Η μετάταξη ή μεταφορά των υπαλλήλων είναι υποχρεωτική και γίνεται χωρίς αίτησή τους σε υφιστάμενες κενές θέσεις ή σε θέσεις που συστήνονται με την πράξη μετάταξης ή μεταφοράς», επισημαίνεται.
Τέλος, καταργούνται οι οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατηγορίας Δευτεροβάθμιας ή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, κλάδων ή ειδικοτήτων οδηγών και τεχνικού προσωπικού των υφιστάμενων Τμημάτων Κίνησης και Επισκευών της Διεύθυνσης Κρατικών Αυτοκινήτων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Το προσωπικό που κατέχει τις θέσεις αυτές τίθεται σε διαθεσιμότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου