oaednews

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

"Κόψτε το δούλεμα στους άνεργους νέους"



Η απάντηση ενός αναγνώστη στο προηγούμενο άρθρο μας
Το φαρμακερό σχόλιο του 'Νοών Νοείτω' στο άρθρο της στήλης Ατενίστας ή Μιζερίστας έχει υπέρ του το δραματικό γεγονός ότι 3 στους 4 νέους δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Η σκληρή κριτική του έχει δίκιο και σε τούτο: όλοι σχεδόν όσοι ήθελαν χθες να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, σήμερα 'σπρωχνονται' να γίνουν επιχειρηματίες. Διαβάστε το σχόλιο, έστω για να οπλιστείτε με περισσότερο κουράγιο όσοι είστε ακόμα συγκρατημένα αισιόδοξοι απέναντι στη κρίση που βαθαίνει και σκληραίνει.
 

__________________
Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του αναγνώστη

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω ή να σας προσβάλω αλλά μία τρύπα στο νερό κάνατε.
Συγνώμη αλλά ζείτε στον κόσμο της "Χαϊντι" και του "Μικρό μου Πόνυ"...
Αναφέρομαι στο "Εργασία 13". Δημιουργήσατε μία μικρή πανομοιότυπη κατάσταση ίδιας δυναμικής της γενικότερης κατάσταση που επικρατεί. Δεν αλλάζει κάτι.
Στο site σας αναφέρετε:
«●Λύσε απορίες για τα εργατικά δικαιώματα και πως σε προστατεύει ο νόμος.»
Μπααα... ήρθατε δεύτεροι. Με την κατάσταση που επικρατεί οι περισσότεροι κοντεύουμε να γίνουμε εργατολόγοι. Κουβέντα στη κουβέντα, απόλυση στην απόλυση, παθόντες-άνεργοι οι ίδιοι ή από άνεργους συγγενείς και φίλους τα έχουμε μάθει αναλυτικότατα!
Από την άλλη για ποιά εργατικά δικαιώματα και σε ποιούς νόμους αναφέρεστε; Και για ποιά χώρα;;;
«●Γνώρισε αναλυτικότερα τα προγράμματα, επιδόματα που παρέχει ο ΟΑΕΔ.»
Αν περιμέναμε να ορθοποδήσουμε με αστεία προγράμματα και επιδόματα πείνας του ΟΑΕΔ, σωθήκαμε... Πως λέει το ρητό;: «Με πορδές δεν βάφονται αυγά...».
«●Μάθε πώς να προετοιμάζεσαι για μια συνέντευξη και πώς να κάνεις ακόμα καλύτερο το βιογραφικό σου.»
Έλεος δηλαδή! Όχι άλλα βιογραφικά, όχι άλλες συνεντεύξεις από κομπλεξικούς και σαδιστές υπαλληλίσκους-υπεύθυνους προσωπικού! Γέμισαν οι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού έξω από τα γραφεία τους με βιογραφικά. (Το ίδιο και οι κάδοι ανακύκλωσης των Windows...). Ακόμα χειρότερα όταν τις συνεντεύξεις τις πραγματοποιούν οι ίδιοι οι εργοδότες (κάτι άσχετοι κρετίνοι τις περισσότερες φορές). Μη τυχόν υποψιαστούν πως έχεις περισσότερες, καλύτερες ιδέες και γνώσεις από τους ίδιους. Τότε κρίμα γιατί δεν έχεις και την ανάλογη εμπειρία. Όταν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα χωρίς να εκτίθεται η ασχετοσύνη του εργοδότη συνεχίζοντας να νιώθει... "Άρχοντας", τότε πάλι κρίμα γιατί ναι μεν μπορεί να έχετε ικανοποιητική εμπειρία αλλά δεν επαρκούν οι γνώσεις... Πάντα στο τέλος ακολουθεί η γνωστή φράση: «Ευχαριστούμε πολύ, θα σας καλέσουμε...». Περισσότερες πιθανότητες έχετε να λάβετε κάποιο μήνυμα ή ειδοποίηση από άλλο πλανήτη...
Αφήστε που κάπου αλλού γίνονται αντίστοιχα σεμινάρια από την ανάποδη όμως. Του τύπου, «Μάθετε πως να αναγνωρίζετε τους μελλοντικούς υπαλλήλους που προετοιμάστηκαν για τις συνεντεύξεις και πως να τους κόβετε».
«Μάθετε πως να αναγνωρίζετε ένα "καλό" βιογραφικό όταν αυτό δεν ανταποκρίνεται στον υποψήφιο υπάλληλο». «Μάθετε να αναγνωρίζετε το χρώμα του καφέ όταν η γραμματέας σας έχει φτύσει μέσα»...
«● Ενημερώσου για τη νεανική επιχειρηματικότητα και τους τρόπους υλοποίησης μιας ιδέας.»
Όχι άλλη νεανική επιχειρηματικότητα. Είναι πολύ γνωστή η "απέραντη αγάπη", ο "σεβασμός" και κυρίως η "εμπιστοσύνη" που τρέφεται γενικότερα για τους νέους στη χώρα μας... Φαντάσου να φέρουν και τον τίτλο "επιχειρηματίας". Κάτι σαν τα σημαδεμένα πρόβατα προς σφαγή πριν το Πάσχα...
Όχι άλλα επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ ή όπως διαφορετικά λέγονται. Ουσιαστικά τυλίγεσαι σε μία κόλα χαρτί εμπλεκόμενος με Τραπεζικά δάνεια και ψυχοφθόρους-εξαντλητικούς κρατικούς μηχανισμούς δημόσιων υπηρεσιών όπως εφορίες, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ελεγκτικούς οργανισμούς, επιτροπές και άλλα πολλά. Μην έχεις αυταπάτες. ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙΣ!
Θα μάθεις τι εστί νταβατζηλίκι δίνοντας τους χαρτζιλίκι...
Αρχικά όλα παρουσιάζονται με δελεαστικά κίνητρα τα οποία όμως δεν ανταποκρίνονται στην Ελληνική, ειδικά σημερινή πραγματικότητα. Σε μία ανύπαρκτη, ισοπεδωμένη αγορά και όχι μόνο, δεν είναι δυνατό να στηριχτούν και να εξελιχθούν. Όταν το διαπιστώσεις είναι πλέον πολύ αργά.
Μέχρι χθες οι περισσότεροι θέλανε να μπουν στο δημόσιο. Σήμερα οι περισσότεροι θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες. Που πάτεεε ρεεεε??!!..
Πρώτον, δεν κάνουν όλοι για επιχειρηματίες και δεύτερον, δεν αποτελεί λογική και κριτήριο πως εφόσον είναι σχεδόν αδύνατη η εύρεση μισθωτής εργασίας, ας γίνουμε τότε επιχειρηματίες. Που πάτεεε ρεεεε??!!..
Αναρωτηθήκατε, εκτός των άλλων, σε περίπτωση που προσλάβετε προσωπικό με τι ψυχή θα τους πληρώνετε ψίχουλα; Εκεί να σας δω μέχρι την προηγουμένη εξεγερμένους και αδικημένους, την επομένη αφεντικά...
Ρωτήστε όσους πάθανε και μάθανε. Και είναι πολλοί. Μία τέτοια ημερίδα θα είχε πραγματικό ενδιαφέρον.
«●Συγχρόνως, γνώρισε νέους σαν κι εσένα.
..άνεργους μεταξύ ανέργων...
«●Φέρε την επαγγελματική σου κάρτα (όχι μία – πολλές).»
Η κάρτα ανεργίας σε φωτοαντίγραφα μετράει;;;
Η όλη διαδικασία "Εργασία13: ενημερώσου, δικτυώσου", μάλιστα με ανταλλαγή μπιλιέτων μου θυμίζει ένα γνωστό ανέκδοτο:
Μπαίνει μια μέρα ένας Άνεργος μέσα σε ένα μαγαζί και ρωτάει τον ιδιοκτήτη αν υπάρχει δουλειά.
-Βεβαίως και υπάρχει μια θέση, του απαντάει.
Κάθε εβδομάδα θα πρέπει να έρχεσαι τρεις μέρες και να είσαι εδώ δύο...ώρες. Ο μισθός σου θα είναι 2.500 ευρώ τον μήνα, με εταιρικό αυτοκίνητο, κινητό και μία ξανθιά μοντέλο γραμματέα.
Γυρίζει ο άνεργος έκπληκτος και του λέει:
-Πλάκα μου κάνεις ??????
Και απαντάει ο ιδιοκτήτης, εντελώς φυσικά:
-Εσύ το άρχισες !!!!!!!



===

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το άρθρο που προκάλεσε αυτό το σχόλιο:

Οι Aτενίστας και οι Μιζερίστας -Για όσους επιτίθενται στον εθελοντισμό και τον ακτιβισμό...
http://www.lifo.gr/mag/columns/5561

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου