oaednews

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ψηφίστηκε ο Νόμος για τα Ανασφάλιστα


Σε δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα από τις 15 Απριλίου, ξεκινά η εφαρμογή του νέου Νόμου για τα Ανασφάλιστα Οχήματα μετά την ψήφισή του από τη Βουλή. Όπως προβλέπει το Νομοσχέδιο, στην περίπτωση που κυκλοφορεί Ανασφάλιστο Όχημα: α) Θα αφαιρείται η Άδεια Κυκλοφορίας και οι Πινακίδες για 10 ημέρες, ενώ αν προκληθεί ατύχημα, η αφαίρεση θα είναι για 2 χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για 3 χρόνια. Για να παραδοθούν η Άδεια Κυκλοφορίας και οι Πινακίδες μετά από αυτά τα χρονικά διαστήματα θα πρέπει να προσκομιστεί Σήμα Ασφάλισης. β) Θα επιβάλλεται χρηματικό Πρόστιμο, που είναι 250 ευρώ για τα δίκυκλα, 500 για τα επιβατικά και λοιπά Οχήματα και 1000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά Δημοσίας Χρήσης.

Ο εντοπισμός των Ανασφάλιστων εκτός από την Αστυνομία θα γίνεται με ηλεκτρονική διασταύρωση Στοιχείων από την Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον εντοπιστεί Ανασφάλιστο Όχημα, θα αποστέλλεται επιστολή που θα καλεί τον κάτοχο να Ασφαλίσει το Όχημα μέσα σε 8 ημέρες και να καταβάλει πρόστιμο 250 ευρώ. Σε περίπτωση μη εμφάνισης, τα στοιχεία θα δίνονται στην Αστυνομία, που θα επισπεύδει την επιβολή κυρώσεων και ποινών.
Δείτε το ψιφισθέν Νομοσχέδιο στις σελ. 23 – 24:
Νομοσχέδιο – Ανασφάλιστα
http://www.insurancedaily.gr/blog/%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου