oaednews

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο Βρούτσης για το πρόγραμμα «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας»

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για το πρόγραμμα «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» που εξήγγειλε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Εργασίας για 45.000 νέους έως 29 ετών, υπερασπίστηκε την Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης.
“Δεν θα επιτρέψουμε, τόσο εγώ όσο και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, το πρόγραμμα "επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας" να εξελιχθεί σε πρόγραμμα ανακύκλωσης εργαζομένων όπως συνέβη κατά το παρελθόν” είπε ο υπουργός σε εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ).
Όπως υποστήριξε στόχος είναι “το τελικό αποτέλεσμα στην απασχόληση να έχει θετικό πρόσημο” και γι' αυτό το λόγο, συνέχισε, ζήτησε να μπει ειδικός όρος απαγόρευσης των απολύσεων κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Δεν πρόκειται για “ένα τυπικό πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης, αλλά για ένα δομημένο, σπονδυλωτό πρόγραμμα που με μια σειρά διαδοχικών και συνδεδεμένων μεταξύ τους δράσεων καταλήγει στην εργασιακή ενσωμάτωση των νέων σε επιχειρήσεις με πλήρη μισθό και ασφάλιση”, είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι για την αποκλιμάκωση της ανεργίας δεν αρκούν τα προγράμματα αλλά “χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, με εξωστρέφεια και ανταγωνιστικό δυναμισμό που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις”.

11 σχόλια:

  1. ... ετσι ρε παιδί μου τώρα ησύχασα... αφου δε θα επιτρέψει ο Υπουργός να εξελιχθεί σε πρόγραμμα ανακύκλωσης εργαζομένων... τέρμα τα ψέματα... θα κοιμηθώ το βράδυ... επιτέλους ήσυχη... Ξέρω και ένα άλλο με δύο ξανθιές... καλοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά ο υπουργός κράτησε την υπόσχεσή του για τα έξοδα κίνησης την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή. Καλό το παραμύθι αλλά δεν είχε δράκο, είχες όμως... γαλάζια παπαγαλάκια.
    ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΤΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ (ΟΛΑ Η ΚΑΠΟΙΑ)ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ.ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΙ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΠΑΙΧΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ; MIA SYNADELFOS ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΩΡΟ.ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοείς κομματικά?
      Η παραμύθα για τα έξοδα κίνησης από ποιούς κυκλοφορούσε?
      Χρώμα δεν έχουν?

      Διαγραφή
  5. ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΟΤΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ, ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΔΗΘΕΝ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΥ ΜΕ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ, Ε ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ «Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ». Α ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: ΧΘΕΣ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΜΠΟΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΛΑΕΚ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ ΕΚΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΛΑΕΚ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΑΞΩ ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΦΙΛΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ...
    ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΤΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.ΟΝΤΩΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ.ΑΛΛΑ ΠΟΣΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ,ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ,ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΤΗΝΑ.ΦΤΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1) Οι έλεγχοι δεν είναι υποχρεωτικοί για τους υπαλλήλους.
    2) Όσοι επιλέγουν να συμμετάσχουν αμείβονται για αυτή την εργασία.
    Γιατί λοιπόν να δοθούν και εξτρά έξοδα κίνησης?
    Ενιαίο μισθολόγιο για όλους. Κοινός αγώνας για αυξήσεις.
    Όλα τα άλλα είναι παλαιο-συνδικαλιστικές πρακτικές που είδαμε που οδήγησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε χρυσοστομε..μια ζωη την παρτυ μας κοιταμε..μετα απ αυτην το χαος..

      Διαγραφή
  9. ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή