oaednews

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ρεν: Αναθεώρηση του κατώτατου μισθού από το 2014

O  Όλι Ρεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή και της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Πουπάκη, δήλωσε ότι «αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικός όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».
Από την πλευρά του, ο Ν. Χουντής, με αφορμή τα λεγόμενα του Όλι Ρεν είπε ότι «με σαφήνεια προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει κι άλλο τους κατώτατους μισθούς από το 2014. Είμαστε μπροστά σε άλλη μια ακραία υποκρισία των κυβερνητικών συνεταίρων που μάταια προσπαθούν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι έχουν δεσμευθεί από το Μνημόνιο, να μειώσουν κι άλλο τον κατώτερο μισθό, γεγονός που ασφαλώς θα συμπαρασύρει σε μείωση όλους τους μισθούς στην Ελλάδα. Όπως προκύπτει από την απάντηση Ρεν, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά ότι για το 2014 θα μειώσει τον κατώτατο μισθό. Αυτό μπορεί να γίνει, καθώς από 1η Απριλίου του 2013 ο κατώτατος μισθός, θα ορίζεται με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από το αν θα συμφωνήσουν ή όχι οι κοινωνικοί εταίροι».

Ημερησία

1 σχόλιο:

  1. Παράξενο πράγμα. Ο κ. Μέργος, που παίρνει πάνω από 6.000 ευρώ θεωρεί πολλά τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού. Οπότε τη δική του αμοιβή πολύ λογικά θα τη θεωρεί τεράστια.
    Ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αμείβεται με 3.540 ευρώ το μήνα .
    Επίσης λαμβάνει μισθό για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τα οποία ξεπερνά τα 2.500 ευρώ. Επιπλέον είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αμειβόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή